Biosculpturi care servesc ca adăposturi pentru păsări, animale sau oameni

0

Arta poate reprezenta o punte perfectă pentru a înţelege unele dintre misterele naturii, iar asta o demonstrează cu brio artişti care se inspiră din mediul înconjurător sau îşi gândesc creaţiile bazându-se exclusiv pe elemente din natură, artişti care se folosesc numai de materiale din natură sau procedee naturale şi, astfel, stabilesc un dialog între noi şi mediul în care trăim.

 

 

În acelaşi spirit, artistul olandez Will Beckers, poreclit „The Willowman”, a creat biosculpturi minunate, care nu doar că arată bine, dar servesc şi drept adăpost temporar pentru vizitatorii care, astfel, sunt invitaţi să îşi dezvolte relaţia cu natura. Aceste biosculpturi, scrie TreeHugger, pot fi, totodată, căminul unor păsări sau animale, deoarece sunt create exclusiv cu şi pe elemente din natură. Practic, artistul „ţese” cu crengi, liane sau orice are la dispoziţie structurile menite să îi apropie pe oameni de speciile care populează pădurea.

 

 

stire 6 dec arta 2

 

stire 6 dec arta 3

 

stire 6 dec arta 4

 

Iar dacă nu am şti că sunt făcute de mâna omului, unele dintre aceste sculpturi ar putea părea opera naturii însăşi – şi asta face parte din conceptul artistului care stă la baza seriei de biosculpturi. Astfel, Becker îmbină partea estetică cu cea funcţională a operelor sale, dar, totodată, şi cu cea educaţională, pentru că oamenii care vizitează complexul de biosculpturi sunt încurajaţi să interacţioneze cu natura. Mai multe detalii şi imagini pot si găsite şi pe website-ul artistului olandez.

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger

 

Puteţi accesa şi:

KraftMade. Să dăm putere mâinilor

FOTO Lemnul cu faţă umană

FOTO Sculpturi clasice, îmbrăcate în haine de hipsteri

Ce se poate face din sticle de lapte reciclate

FOTO Locuri de joacă pentru copii, croşetate în culori vii

Cântec la daltă şi ciocan. Balada cioplitorului în piatră

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger