Bio-cărămida din cauciuc sau cum speră americanii să mai economisească apă

0

O iniţiativă non-profit lansează conceptul “Drop-a-Brick” cu scopul de a ajuta gospodăriile din SUA (în primul rând) să economisească mai multă apă. Conceptul pleacă de la ideea că, dacă pui o cărămidă în rezervorul toaletei, asta te poate ajuta să economiseşti până la 190 de litri de apă pe săptămână, scrie site-ul Inhabitat.

 

 

Problema cu acest concept este că o cărămidă clasică poate produce stricăciuni vasului de toaletă, mai ales când acesta este din tradiţionalul porţelan. În plus, cărămida clasică se fărâmiţează în timp, se dezintegrează şi ajunge să înfunde canalizarea. Aşa că este  nevoie de alt material pentru a face… cărămidă.

Proiectul “Drop-a-Brick”, care propune realizarea unor cărămizi bio, din cauciuc, umplute cu un hidro-gel prietenos cu mediul, care se solidifică la contactul cu apa. O asemenea cărămidă ar cântări foarte puţin şi ar avea o amprentă de carbon foarte scăzută, susţin inventatorii conceptului. Modul de folosire ar fi simplu: se pune apă în cărămida de cauciuc şi se pune cărămida astfel obţinută în rezervorul toaletei.

 

stire 15 oct caramida 2

 

 

Deocamdată, însă, lucrurile sunt în fază de concept. Proiectul încearcă să strângă fondurile necesare pentru a se dezvolta, printr-o campanie pe platforma de crowdfunding INDIEGOGO. Mai multe detalii despre acest inedit proiect şi cum vă puteţi implica, dacă vi se pare că merită, puteţi găsi aici: Drop-A-Brick.

 

Sursa şi foto: Inhabitat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger