Bill Gates vrea să reinventeze toaleta

0

După ce a revoluţionat lumea computerelor, Gates revine la problemele lumeşti. În timpul unei conferinţe recente din Rwanda, Fundaţia Bill şi Mellinda Gates a lansat un program de “reinventare a toaletei”, în care va investi 42 de milioane de dolari. Condiţiile igienice deficitare afectează în acest moment o mare parte din populaţia globului, iar regândirea sistemelor sanitare ar putea rezolva o mare parte din această problemă.

“Igiena aduce beneficii economice substanţiale”, arată un comunicat de presă publicat pe site-ul fundaţiei. “Potrivit Oganizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o mai bună igienă ar produce până la 9 dolari pentru fiecare 1 dolar investit, crescând productivitatea, reducând costurile de sănătate, precum şi prevenind bolile, dizabilităţile sau chiar moartea. Oamenii care au acces la condiţii sanitare bune au, de asemenea, parte de mai multă demnitate, intimitate şi siguranţă. Acest lucru se aplică mai ales în cazul femeilor şi fetelor, care sunt de multe ori forţate să lipsească de la serviciu sau de la şcoală în timpul menstruaţiei sau riscă să fie agresate sexual când folosesc toaletele publice,” mai arată comunicatul.

În acest moment, mai bine de un miliard de oameni îşi satisfac nevoile fiziologice în spaţiu deschis şi aproximativ 2,6 miliarde de persoane suferă din cauza condiţiilor sanitare deficitare. Fundaţia lui Bill Gates a anunţat marţi în Rwanda că va investi 42 de milioane de dolari în revoluţionarea acestor locuri unde până şi regele merge singur, banii urmând să fie folosiţi pentru dezvoltarea unor inovaţii în materie de igienă: o mai bună stocare şi reciclare a deşeurilor organice, folosirea energiilor regenerabile, economisirea apei şi folosirea resturilor umane pe post de fertilizator.

 

Foto: Gizmowatch.com

Sursa: Chicago Sun-Times


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger