Bill Gates doneaza 30 de milioane de dolari pentru fermierii din intreaga lume

12

Fostul sef Microsoft este dezamagit ca statele dezvoltate nu ofera un sprijin mai substantial in lupta cu foametea globala.

Intr-un efort de incurajare a statelor bogate sa se implice in acordarea de sprijin financiar fermierilor, Bill Gates a donat 30 de milioane de dolari, anunta The Guardian.

Concentrata initial pe probleme de sanatate, Fundatia Gates a decis sa investeasca aceasta suma in agricultura, ca modalitate de reducere a saraciei la nivel mondial. Gates si-a exprimat totodata dezamagirea ca majoritatea statelor bogate nu se implica in ajutorarea statelor sarace.

Anul trecut au fost promisi 22 de miliarde de dolari pentru fermierii din intreaga lume, in cadrul sumitului G8 din L’Aquila, Italia. Suma oferita de Bill Gates se alatura altor 875 de milioane de dolari scosi din buzunar pentru agricultura globala de SUA, Canada, Coreea de Sud si Spania.

“Bugetele statelor din intreaga lume sunt reduse si suntem departe de acordul avut la L’Aquila. Avem insa ambitia de a ne apropia de legamantul facut acolo”, spune Bill Gates.

Aproximativ un miliard de oameni traiesc cu un dolar pe zi, 75% dintre acestia fiind fermieri.

“Pe masura ce populatia lumii va spori numeric in anii urmatori, iar schimbarile climatice afecteza culturile, numarul oamenilor care traiesc fara acces decent la alimente va creste si el. Micii fermieri si oamenii ce traiesc in saracie sunt cei care au cea mai mare nevoie de ajutor”, a subliniat Bill Gates intr-un editorial pentru Wall Street Journal.

Foto: Flickr / batmoo.

Tags:12 comentarii

 1. Fondurile sunt date indiferent de tipul de agricultura practicat de fermieri? Sau merg conditionat, sa spunem, spre culturile de tip OMG fata de culturile bio?

 2. Nu stiu ce pot spune cei anti-BillG referitor la actele de caritate pe care le-a facut si continua sa le faca BillG in ultimul timp.Este un exceptional exemplu, sa vedem cine o sa-l urmeze.Din pacate si la acest capitol de referitor la acte de caritate si filantropie suntem mult in urma!

 3. în titlu scrie 20 iar în conținut 30 de milioane 😀

  apropo, de ce linkul care apare în fluxul rss duce catre
  “http://www.thinktv.ro/stiri-totb_tv-7171394-bill-gates-doneaza-20-milioane-dolari-pentru-fermierii-din-intreaga-lume.htm”?
  și culmea, la “stiri-totb_tv-7171394-bill-gates-doneaza-20-milioane-dolari-pentru-fermierii-din-intreaga-lume” e cu totul altceva…

 4. E acelasi Bill Gates care propunea cu ceva timp in urma sterilizarea în masă a populaţiei pentru reducerea CO2 din atmosferă?

 5. Cu o floare nu se face primavara. 20 milioane / 1 miliard de fermieri saraci = 0,02 dolari de caciula. Cam asta e investitia lui pe cap de fermier. Este insa de laudat initiativa. Altii n-ar scoate nici un cent din buzunar. Cred ca e un bun exemplu si pentru “bogatii” nostrii, care au impresia ca vor trai vesnic pe pamantul asta si nu baga un leu in agricultura romaneasca. Macar donatie, daca nu investitie.

 6. Este o discrepanta intre titlu si primul paragraf al articolului. Pana la urma cat a donat? 20 sau 30 milioane de dolari? Poate titlul ar trebui corectat si spus ca au fost donate 20 milioane de lire sterline (rotunjit de la 19.5).

  O zi buna

  • Tata face agricultura de 10 de ani, a inceput cu 1 hectar de pamant lucrat cu sapa si calul si a ajuns la 100 de hectare lucrate cu 3 tractoare, o combina si alte utilaje moderne. A avut un profit de 15.000- de euro in an de criza. Daca ar avea sau ar primi 30 de milioane de dolari tot in agricultura din Romania i-ar investi. Nu vrea statuie, glorie sau avere, vrea sa dea un exemplu ca alti tineri sa-i urmeze exemplu si sa isi intoarca fata spre agricultura, pentru ca are potential, doar vointa sa fie.

   • Tot respectul pentru tatal tau, Andrei!
    Eu am 31 de ani si lucrez intr-o cutie momentan. Dar in maxim 2 ani o sa-i urmez exemplul!

 7. Praf in ochi. Dobanda la banii lui pentru 1 zi. Au distrus exploatari fermiere de miliarde pentru multinationale alimentare si globalizare si arunca firimituri. Reclama pe care o obtine (prin publicari ca aceasta) daca ar fi fost platita costa mai mult. Dai un dolar si obtii reclama de 100. Buna afacere.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger