Bill Gates colaborează nuclear cu China

1

Bill Gates se află în discuţii cu China pentru dezvoltarea în comun a unui nou tip de reactor nuclear, despre care fondatorul Microsoft spune că va fi ieftin, sigur şi va genera puţine deşeuri, informează Mashable. Gates este investitor şi preşedinte al companiei energetice TerraPower, care a  încheiat recent designul pentru un reactor care ar urma să funcţioneze zeci de ani pe bază de uraniu sărăcit – un produs secundar rezidual din cadrul procesului de îmbogăţire a uraniului.

“Cantităţi uriaşe de uraniu, nefolositoare pentru reactoarele de astăzi, există deja în rezerve acumulate de-a lungul lumii”, scrie site-ul TerraPower. “Rezervele acestui material cresc pe măsură ce uraniul este îmbogăţit pentru realimentarea reactoarelor convenţionale”.

Reactorul proiectat de compania condusă de Bill Gates, pentru care se caută o ţară în care să fie testat (SUA nu are norme pentru acest tip de tehnologie), transformă direct uraniul sărăcit în combustibil, ceea ce înseamnă că această sursă de combustibil ieftină, dar bogată în energie ar putea asigura o rezervă globală de electricitate care ar fi inepuizabilă. China este candidatul cel mai adecvat pentru experiment.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger