Bilanţul delfinilor morţi în Golful Mexic a ajuns la 60

0

Numărul delfinilor găsiţi morţi de-a lungul coastei Golfului Mexic a crescut la 60 de luna trecută până acum, cercetătorii încercând să determine care este cauza deceselor, informează Reuters.

Administraţia Naţională pentru Oceane şi Atmosferă din Statele Unite a declarat seria de incidente ca fiind “un eveniment neobişnuit”. “Ca urmare a acestei declaratii, se asteaptă sa fie investite multe resurse pentru investigarea acestui fenomen”, spune purtătorul de cuvânt al agenţiei.

Deşi niciunul dintre cadavre nu arăta semne de contaminare cu petrol, toate sunt examinate pentru eventuale efecte ale substanţelor petrochimice care au poluat Golful Mexic după deversarea de petrol ca urmare a exploziei platformei petroliere a British Petroleum în aprilie 2010. 11 muncitori au murit atunci, iar 5 milioane de barili de petrol s-au scurs în Golful Mexic de-a lungul a trei luni.

Rămăşiţele a 59 de delfini, majoritatea pui, au fost decoperite, în total, din 15 ianuarie până în prezent, pe insule sau pe plaje de-a lungul a 200 de mile de coastă din Louisiana până în Alabama.

Bilanţul este de aproximativ 12 ori mai mare decât numărul de delfini găsiţi morţi de obicei în această perioadă a anului.

“Suntem în alertă”, spune Moby Solangi, directorul Institutului pentru Studierea Mamiferelor Marine. “Când vedem ceva atât de ciudat întâmplându-se unui grup mare de delfini, care sunt vârful lanţului trofic, înseamnă că şi restul lanţului trofic este afectat”, adaugă acesta.

“Majoritatea delfinilor erau prea descompuşi pentru a realiza o necropsie completă, dar au fost colectate mostre de ţesut pentru analiză”, a mai spus el.

Acest val de decese a fost precedat de moartea a 89 de delfini în 2010, după deversarea de petrol din Golful Mexic. În acel caz, majoritatea delfinilor erau adulţi. Rezultatele examinării rămăşiţelor nu au fost făcute publice, deşi cercetătorii au declarată că delfinii au murit din cauze de mediu.

Foto: Reuters

Citiţi şi:

Eşuarea balenelor, a avertizare de cutremur?

30% dintre rechini sunt ameninţaţi cu dispariţia. Ţările care îi vânează nu iau măsuri

Japonezii au suspendat vânătoarea de balene după ce au fost fugăriţi de protestatari

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger