Bike Fest 2012

1

Cel mai mare eveniment velo de ciclism urban din România va avea loc în acest weekend, în parcul Izvor din Capitală. Bike Fest își propune să consolideze comunitatea de bicicliști și să promoveze bicicleta ca mijloc de transport alternativ. În cele două zile de eveniment, 29 și 30 septembrie, organizatorii au pregatit o serie de activități dedicate sărbătoririi bicicletei și bicicliștilor urbani. Detalii, mai jos:

 

 

de Bike Fest

 

Cele două zile de Bike Fest aduc evenimente și activități menite să demonstreze că mersul pe bicicletă e un stil de viață. Astfel, sâmbătă, evenimentul principal este Pentathlonul –  competiție cu cinci probe, dedicată bicicliștilor amatori. Duminică, organizatorii le propun participanților un maraton sportiv marca World Class Romania – Fall Kick Off, adică patru ore de cycling și șase ore de antrenament sportiv intens.

În afară de cele două evenimente sportive, mai puteți găsi în parc:

Femeia pe bicicletă – o serie de activități cu și despre femei adusă în parcul Izvor de Skirt Bike, împreună cu Wood be nice – atelier ce transpune fotografii pe lemn, Turific, veloartistul croitor, Simcute și Chichiridice – bijuterii și obiecte handmade.

Pentru cei care doresc să își vândă bicicleta sau să cumpere una la mâna a doua, pentru cei care vor să și-o personalizeze există zona de Talcioc, organizată de Portocala Mecanică și BițaColor.

Cei mici sunt și ei așteptați în parc, cu ateliere creative, teatru și competiții care îi vor ajuta sa învețe să se descurce pe bicicletă, prin oraș. Asociația ROI și Creative Arts vor avea grija să îi distreze și să îi invețe multe lucruri utile.

Pe parcursul celor două zile de eveniment, vor fi organizate demonstrații de x-treme biking, iar pentru cei care își doresc să învețe mișcări, cei de la Freerider vor fi acolo pentru a le explica ce au de făcut.

La cortul de Dezbateri vor veni să-și spună povestea Lari și Vladimir (Away to Norway), Florin Georgescu (Vezi dincolo de limite), Daniel Sardan (Prima Evadare) și mulți alți oameni cu experiențe incredibile.

Sâmbătă seara, George și Victor, urmați de Micutzu vor face stand-up. Ziua va fi incheiata de un concert Just another lie și proiecții de filme despre biciclete. Duminică, spre seară, trupa FREEZE va face un show de improvizație, iar apoi bicicliștii sunt invitați la concert Cuantune.

Evenimentul este organizat de asociația Green Revolution. Accesați programul complet aici.

 

Puteți citi și:

Ne cam dăm pe biciclete, dar nu ne prea bagă nimeni în seamă


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger