Big Build s-a încheiat: 14 familii au case noi

0

Încă 36 de persoane vor avea locuinţe decente, simple şi accesibile datorită celor peste 500 de voluntari care au lucrat cu multă pasiune timp de cinci zile la Oradea şi Preajba, Craiova, în cadrul proiectului-eveniment Big Build 2012. 14 locuințe au fost finalizate în cinci zile, în urma a 20.000 de ore de voluntariat.

 

Familia Zlotea a primit cheia noii locuinţe construite de voluntarii Big Build


Big Build 12 este un eveniment de construcţie accelerată, aflat la cea de-a patra ediţie, care marchează Ziua Mondială a Locuirii (prima zi de luni din octombrie). În acest fel, asociaţia Habitat for Humanity România atrage atenţia asupra locuirii precare şi a lipsei de adăpost din ţara noastră, construind în ritm accelerat locuinţe pentru persoane vulnerabile economic şi social, cu implicarea voluntarilor, a mediului de afaceri şi a autorităţilor publice.

Cele 14 familii beneficiare s-au implicat direct în construcţia propriilor locuinţe. De asemenea, familiile au contribuit benevol şi la construcţia locuinţelor celorlaltor familii partenere.

„Le mulţumim tuturor voluntarilor români şi străini care au fost alături de noi în aceste cinci zile şi ne-au ajutat să îmbunătăţim fundamental calitatea vieţii pentru 14 familii din Oradea şi Craiova. De asemenea, le mulţumim partenerilor şi susţinătorilor noştri, precum şi comunităţilor locale pentru eforturile şi suportul lor în această acţiune”, spune Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse şi Comunicare Habitat for Humanity România.

Fundaţia Vodafone, partenerul principal, a susţinut evenimentul pentru al patrulea an consecutiv, cu o sponsorizare în valoare de 100.000 Euro şi cu implicarea a 300 de voluntari angajaţi.

Big Build se află la cea de-a patra ediţie în România. Habitat for Humanity ne aminteşte de World Habitat Day că 5 milioane de români trăiesc în condiții severe de sărăcie,  1 milion de români nu au căldură, apă curentă sau toaletă, 41.2% dintre români nu au o baie sau duş, 55.3% dintre români trăiesc în locuințe suprapopulate, în timp ce media europeană este de 17,8% , 28.6% dintre români înfruntă o severă lipsă de locuinţe, acesta este cel mai mare procentaj din toată Europa.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger