Big Build a început: 14 case construite în 5 zile

0

Big Build a luat startul astăzi simultan pe două şantiere, în judeţele Dolj şi Bihor. În aceeaşi zi în care se sărbătoreşte Ziua Mondială a Locuirii, cei 400 de voluntari au început construcţia a 11 locuinţe şi finalizarea a încă 3 în doar cinci zile în Oradea şi Preajba.

 

Astfel, Habitat for Humanity îşi propune să îmbunătăţească nivelul de trai pentru 14 familii dintre cele mai sărace, 8 din judeţul Dolj şi 6 din judeţul Bihor. “Familiile beneficiare nu se bucură în acest moment de o locuință așa cum ar trebui ea să fie. Sunt familii serioase și muncitoare și vor fi alături de voluntari pe toată perioada evenimentului, ca și în alți ani. Ce ne dorim noi anul acesta este să invităm pe toată lumea să-și ia un răgaz pentru a se gândi la bogăția cuvântului acasă. Pentru noi luna octombrie va fi o lună dedicată căminului și familiei”, spun cei de la Habitat for Humanity.

Big Build se află la cea de-a patra ediţie în România. Habitat for Humanity ne aminteşte de World Habitat Day că 5 milioane de români trăiesc în condiții severe de sărăcie,  1 milion de români nu au căldură, apă curentă sau toaletă, 41.2% dintre români nu au o baie sau duş, 55.3% dintre români trăiesc în locuințe suprapopulate, în timp ce media europeană este de 17,8% , 28.6% dintre români înfruntă o severă lipsă de locuinţe, acesta este cel mai mare procentaj din toată Europa.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger