Bicicliștii din Cipru, amenințați cu închisoarea

1

Bicicliștii din Cipru au destule pe cap – lipsa pistelor de biciclete, șoferi agresivi, mașini parcate necorespunzător și alte obstacole. O nouă propunere legislativă vine cu ideea ca bicicliștii să facă închisoare până la două săptămâni dacă se adăpostesc de aceste obstacole pe trotuar.

Dacă propunerea va deveni lege, bicicliștii vor avea de plătit o amendă de până la 500 de euro sau face închisoare până la 15 zile pentru pedalatul pe trotuar, în condițiile în care ciprioții nu au piste de biciclete și este periculos să pedaleze printre șoferi.

Există, din fericire, și politicieni care se opun acestei propuneri, susținând că o asemenea interdicție ar trebui dispusă atunci când ar exista infrastructura necesară.

Cicliștii din Cipru și-au exprimat frustrarea față de această propunere și s-au plâns că sunt terorizați de șoferii care conduc prea aproape, că sunt ignorați în traficul din insula dominată de mașini.

Foto: Flickr / Richard Masoner

Sursa: Treehugger


Un comentariu

  1. Si-n US e la fel si asa e normal: http://www.youtube.com/watch?v=bzE-IMaegzQ&feature=player_embedded

    Sa vezi cum e sa ai copii de 1-2-3 ani, sa mergi cu ei prin parc, pe langa parc, si o matahala beata de 100 de Kg sa faca slalom cu bicicleta printre pietonii de pe trotuar…

    In orice tara civilizata, pistele de biciclisti sunt pe carosabil, nu pe trotuar. In Dr. Taberei e chiar horor, pe 3 metri de asfalt sunt inghesuite si parcari, si o pista pentru biciclisti, si tonete de ziare dar cica si pietonii trebuie sa circule pe acolo: http://www.eaglewings.ro/2010/10/26/autostrada-suspendata-nuuuu-parcari-trotuare-si-piste-pentru-biciclisti-suprapuse/

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger