Bicicletele, o afacere de 3 miliarde de lire sterline pe an în Marea Britanie

0

Ciclismul generează aproape 3 miliarde de lire sterline pe an pentru economia britanică, arată un raport al Școlii londoneze de Economie.

Suma include producția de biciclete, comercializarea și locurile de muncă din domeniu. Raportul arată că s-au strâns 51 de milioane de lire sterline pentru producătorii de biciclete de la cele 3,7 milioane de biciclete vândute în 2010, o creștere cu 28% față de bicicletele vândute în 2009.

Un milion de britanici au început să meargă cu biciclete anul trecut, aducând numărul bicicliștilor din Marea Britanie la 13 milioane.

Anul trecut, s-au cheltuit peste 1,5 miliarde de lire sterline pe biciclete și 850 de milioane de lire sterline pe accesorii, industria pe două roți valorând, în prezent, 2,9 miliarde pe an.

Momentan, lucrează 23.000 de oameni în domeniul bicicletelor, contribuind cu peste 600 de milioane de lire sterline la economie prin intermediul taxelor.

Raportul mai precizează că îmbunătățirea pistelor de biciclete, creșterea prețului la combustibil fosil, grija pentru mediu și eforturile de înverzire a Jocurilor Olimpice de la Londra sunt factori care contribuie la popularizarea și mai mare a bicicletelor.

De asemenea, se menționează în raport că o creștere de 20% a ciclismului până în 2015 ar duce la economisirea a milioane de lire sterline ca urmare a reducerii aglomerației în trafic, nivelului de poluare și costurilor de sănătate.

Foto: Flickr / tejvanphotos

Sursa: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger