Bicicletele au generat 650 000 de joburi în Europa

0

Industria ciclismului din Europa are în jur de 655 000 de angajaţi, mai mult decât mineritul şi carierele de piatră (615 ooo) şi de două ori mai mulţi decât industria oţelului (350 000), arată primul studiu detaliat despre joburile din sectorul velo, citat de The Guardian. Acesta va fi publicat luna viitoare şi estimează că numărul locurilor de muncă din acest sector ar putea atinge pragul de un milion până în 2020.

“Ştiţi că investiţiile în ciclism sunt justificate de bugetele voastre pentru transport, schimbări climatice şi sănătate”, spune Kevin Mayne, directorul de dezvoltare al Federaţiei Europene a Cicliştilor, care a finanţat studiul realizat de un institut din Leuven. “Acum putem arăta clar că fiecare pistă de biciclete pe care o construiţi şi fiecare biciclist pe care îl formaţi contribuie la creşterea numărului de joburi. Investiţiile în ciclism asigură câştiguri mai mari decât aproape orice altă opţiune de transport. Ele ar trebui să fie primele voastre alegeri de fiecare dată”. Industria ciclismului are un potenţial mai mare de a genera joburi decât cea a automobilelor, de exemplu, care angajează de trei ori mai puţini oameni pentru un câştig de un milion de euro.

Cele mai multe dintre locurile de muncă sunt în turismul velo, care are 524 000 de angajaţi, faţă de 80 000 cât are următorul subsector, cel al comerţului cu amănuntul. Inovaţii precum e-bicicletele, campanii pentru siguranţa rutieră şi proiecte de infrastructură ar putea antrena şi mai tare economia ciclismului, susţine Federaţia Europeană a Ciclismului, care vrea ca 10% din bugetul european pentru transport să fie alocate ciclismului. În general, locurile de muncă din acest sector sunt mai stabile din punct de vedere geografic faţă de cele din alte sectoare, iar muncitorii slab calificaţi intră mai uşor pe piaţa muncii. Apoi, ciclismul contribuie probabil mai mult la economia localădecât alte modalităţi de transport, arată studiul, pentru că bicicliştii vizitează mai multe magazine, restaurante şi cafenele locale decât utilizatorii altor mijloace de transport.

 

Puteţi citi şi:

Două trasee de cicloturism, inaugurate la 90 de km de Bucureşti

Franţa plăteşte oameni să meargă cu bicicleta la locul de muncă

Un oraş din Suedia angajează mentori pentru a-i motiva pe oameni să fie ciclişti

În Boston, închirierea bicicletei poate fi prescrisă de către medici

Madridul lansează primul său program de închiriere de biciclete electrice


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger