Bicicleta perfectă pentru mers pe nisip ori pe zăpadă

0

Oricine a încercat să se dea cu bicicleta pe zăpadă sau pe o plajă cu nisip ştie cât de dificil este, deoarece cauciucurile standard nu fac faţă. Însă cineva s-a gândit cum să rezolve această problemă: aşa a apărut modelul Juggernaut bike, care are trei roţi, cu cauciucuri diferite de cele standard, menite să facă bicicleta să “plutească” peste porţiuni cu zăpadă sau nisip.

 

 

Conceptul Juggernaut (marca Rungu) pleacă de la cel de “fatbike” şi îl completează cu cele două cauciucuri late de pe faţă, care ajută la stabilitatea bicicletei. Designul s-a născut, se pare, din dorinţa practicanţilor de surf de a-şi transporta plăcile, cu bicicleta, peste porţiuni de plajă, nisipoase. Însă bicicleta face chiar mai mult decât să treacă cu bine peste nisip: nu se dă bătută în faţa zăpezii şi poate fi folosită cu uşurinţă la urcarea scărilor.

Cauciucurile late din faţă sunt cele care fac modelul perfect pentru mers pe plajă, prin deşert sau prin zăpadă, dar prezintă şi o problemă în cazul traseelor mai înguste, cum ar fi cele de mountain biking. Aşa că Rungu a venit şi cu conceptul Kilimanjaro, tot o bicicletă cu trei roţi, dar cu cauciucuri frontale mai subţiri şi o suspensie mai flexibilă; adică, aceasta este ideală pentru off-road sau poteci. O bicicletă Rungu Juggernaut costă de la 2.500 de dolari în sus, iar una Kilimanjaro, de la 2.600 de dolari în sus.

 

 

stire 27 mar bicicleta 2

 

stire 27 mar bicicleta 3

 

Surse şi foto: Rungu, IH

 

Puteţi citi şi:

Cu bicicleta, din România în Indonezia. Călătoria artistică a Alinei

O melodie creată doar din sunetele unei biciclete

Cu bicicleta pe Mont Blanc

VIDEO Casca invizibilă de bicicletă

VIDEO Cum te mişti în oraşul bicicletelor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger