Bicicleta din carton va ieși în curând pe piață

1

Inventatorul Izhar Gafni a stârnit senzație anul trecut când a încălecat prototipul bicicletei din carton și a descris cum a împăturit cartoanele ca la origami pentru a obține un material la fel de rezistent ca fibra de carbon, scrie Fastcoexist.com. Și mai senzațional la acea vreme a fost prețul viitoarelor biciclete, care ar fi urmat să se vândă cu 20 de dolari. Bicicleta din carton va deveni în curând realitate în SUA și în Europa, însă la un preț mult mai mare decât cel estimat inițial.

 

 

Grație materiei prime ieftine, estimată la 9-12 dolari, prețul mic al bicicletei din carton anunțat anul trecut avea obiectivul de a schimba obiceiurile de transport din cele mai sărace zone ale lumii, dar și din cele mai aglomerate orașe de pe glob. Acum, însă, campania de crowdfunding de pe Idiegogo pentru bicicleta de carton arată că e nevoie de mult mai mult timp și mult mai mulți bani ca aceasta să devină realitate. Termenul de livrare estimat pentru noile biciclete este martie 2015, însă numai în SUA și în Europa, iar prețul unei bucăți va fi de 290 de dolari, dintre care 40 înseamnă transportul și manipularea vehiculului.

Compania producătoare, Cardboard Technologies, a răspuns criticilor primite pe Facebook de la fani spunând că e important să pună cât mai repede pe picioare fabrica și să înceapă producția de masă, pentru ca bicicleta din carton să ajungă în toate colțurile lumii și pentru a reduce semnificativ costurile de producție. “Prețurile pe care le-am listat în cadrul campaniei sunt menite să ne ajute să atingem acest obiectiv, iar fiecare persoană care cumpără o bicicletă va face parte din comunitatea care a contribuit la fabricarea ei”.

Producătorii speră să adune 2.000.000 de dolari prin crowdfunding. Susținătorii pot contribui cu sume care încep de la un dolar, pot cumpăra cu 290 de dolari una dintre primele biciclete din carton și cu 390 își pot asigura una în ediție limitată, cu autograf și colorată la alegere. Până acum, campania a adunat mai puțin de 15.000 de dolari, având 44 de zile la dispoziție să adune restul de bani. Nimrod Elmish, partenerul de afaceri al lui Izhar Gafni, crede că, în 10 ani, părți fabricate din materiale reciclate precum cartonul vor ajunge în spațiul cosmic.

 


Un comentariu

  1. Pingback: Hamarosan kartonból készült bicikliken tekerhetünk » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger