Bicicleta a devenit cel mai bun prieten al locuitorilor din New York

0

Un efect al trecerii uraganului Sandy peste New York este că locuitorii metropolei americane au descoperit în bicicletă cel mai bun prieten în aceste zile.

 

 

Lipsa combustibilului (new york-ezii au ajuns să stea la cozi infernale pentru câţiva litri de benzină, care este şi raţionalizată), transportul public îngreunat, urmările furtunii cu care s-au confruntat, toate acestea i-au adus în situaţia de a se orienta înspre biciclete pentru a ajunge la locul de muncă sau oriunde au nevoie să meargă.

Autobuze, taxiuri, maşini personale – inutile, în condiţiile în care New York-ul se confruntă cu o criză după trecerea uraganului Sandy. Astfel că tot mai mulţi locuitori ai metropolei şi-au adus aminte că au biciclete ori au mers să îşi cumpere aşa ceva. „Sunt extrem de bucuros, acum, că am o bicicletă. Este bunul cel mai de preţ pe care îl poate avea cineva în situaţia asta”, a spus James Emery, un tânăr de 22 de ani care locuieşte în Brooklyn. Cum traficul atât de aglomerat specific New York-ului este departe de a fi reluat, mersul cu bicicleta este mult mai uşor şi mai rapid. Iar bicicleta nu are nevoie de combustibil, numai de două picioare care să pedaleze.

Cum nici metrourile nu circulă între anumite staţii, persoanele care depindeau de metrou pentru naveta zilnică înspre locul de muncă au ajuns tot la pedale. „Fac mai mult decât făceam cu trenul, dar mi-am reamintit ce mult îmi plăcea să merg cu bicicleta când eram mai tânăr”, a mărturisit Thomas Jarrels, de 46 de ani, care şi-a propus să nu uite de bicicletă nici după ce metrourile vor reîncepe să funcţioneze. „Este mai ieftin cu bicicleta, mai puţină bătaie de cap şi îţi dă timp să meditezi în timp ce faci şi un exerciţiu fizic”, a conchis bărbatul. Publicaţia The New York Times a adunat multe astfel de mărturii ale unor oameni care, puşi în situaţia de a nu avea cu ce să se deplaseze, şi-au amintit de biciclete. Rămâne de văzut dacă americanii vor păstra bicicletele în faţa casei şi după ce New York-ul îşi va reveni la viaţa sa de dinainte de uragan sau le vor închide din nou în garaje.

 

Sursa şi foto: NYTimes

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger