Biblioteca din tren

0

Oraşul american Chicago şi-a propus să revigoreze “arta” pe cale de dispariţie de a te relaxa citind o carte bună. Astfel, de curând, unul dintre trenurile care traversează oraşul a devenit o bilbliotecă în mişcare, oferind pasagerilor care fac naveta o varietate de titluri din care să aleagă.

Sistemul funcţionează pe cuvânt de onoare, adică fără acte sau bani. Şi funcţionează: în loc ca pasagerii să stea cu nasurile în tablete sau telefoanele mobile inteligente, acum stau adânciţi în cărţi. Iniţiativa a stârnit un viu interes pe reţelele de socializare: cititorii din tren au început chiar să împărtăşească detalii despre cărţile pe care le-au descoperit în acest fel.

Programul a fost introdus de Chicago Ideas Week, care încurajează oamenii să vorbească despre el şi despre cărţi, folosind eticheta #BooksOnTheL. Ideea a fost mai întâi pusă în practică la Londra (Books on the Underground), iar apoi a ajuns şi în New York. Biblioteca mobilă este, însă, un proiect temporar, aşa că rămâne de văzut în ce oraş va ajunge după ce se încheie în Chicago.

Mai multe detalii: Smithsonian

Sursa şi foto: Inhabitat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger