Bere rece, din pământ: un concept vechi de secole, folosit de tehnologia ecologică modernă

0

Pentru amatorii de bere, nimic nu se compară cu senzaţia oferită de momentul în care desfac capacul unei beri proaspăt scoase de la rece. Patru danezi iubitori ai berii, dar şi ai mediului înconjurător, s-au gândit să inventeze un dispozitiv care să ţină berea rece şi fără frigidere, lăzi frigorifice sau pungi cu gheaţă. Astfel s-a născut eCool, răcitorul ecologic de bere.

 

 

eCool este un răcitor care poate păstra berea rece tot anul, fără un singur strop de curent electric consumat pentru asta. Secretul lui constă în a lăsa natura să-şi facă treaba. Conceptul este simplu şi nici măcar nu e nou – culturi rurale l-au folosit timp de secole pentru a păstra fructele proaspete, pe vremea când nimeni nu visa la frigidere (sau şi acum, în anumite zone ale globului). Pivniţele caselor vechi foloseau răcoarea naturală şi umiditatea stabilă a spaţiului subteran pentru a prezerva alimentele, fără ca acestea să îngheţe iarna şi fără să se strice vara. Răcitorul eCool (“earth cooler”) face acelaşi lucru, dar într-o variantă mai modernă şi la îndemâna oricui.

Răcitorul nu este foarte înalt (are aproximativ 90 de centimetri), are un diametru de 22 de centimetri şi o greutate de aproximativ 12 kilograme. Instalarea lui presupune săparea unei gropi de aproape un metru adâncime în pământ, groapă care se poate face cu orice ustensilă de grădinărit. Odată instalat, în răcitor încap 24 de doze de bere şi acesta poate fi păstrat în pământ tot timpul anului, indiferent de sezon. Răcitorul are un mecanism interior care “scoate” berile de la rece sau le mută în interior pe cele puse la răcit. Proiectul eCool a fost un start-up, iar, deşi produsul ar fi urmat să fie disponibil, pe bază de pre-comandă, abia la sfârşitul acestei luni, pagina de Facebook a proiectului susţine că toată producţia a fost deja vândută. Răcitorul mai poate fi comandat aici, dar perioada de aşteptare pentru livrare este destul de mare, avertizează iniţiatorii proiectului.

 

 

Mai multe detalii: eCool

 

Surse şi foto: PSFK, Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Berea scade efectul cancerigen al grătarelor

Cele mai ciudate legi din lume legate de consumul de bere

Berea cu gust de potecă de munte

Obama spune că marijuana nu este mai periculoasă decât alcoolul

Consumul de alcool cauzează probleme de memorie bărbaţilor de vârstă mijlocie


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger