Bere obţinută din reciclarea apei menajere şi a urinei

0

O companie specializată în tratarea apei menajere şi un grup de berari din Portland fac echipă pentru a crea o bere din urină reciclată (de fapt, urină amestecată cu apă de toaletă). Promisiunea lor este că berea va avea gust bun; chiar şi aşa, autorităţile publice nu au consimţit ca brandul în cauză să fie servit publicului (cel puţin deocamdată).

 

Părţile implicate sunt Clean Water Services (companie specializată în tratarea şi reciclarea apei menajere) şi Oregon Brew Crew (berari). Potrivit legii locale, în Oregon nu este legal să bei apă reciclată, chiar dacă este ultra-sterilizată. Astfel că nici berea făcută din apă reciclată (apă care conţine urină, eventual şi apa folosită pentru duş sau pentru a spăla vasele) nu prea are cum să primească încuviinţarea legală pentru a fi servită publicului.

Pe de altă parte, dacă ne gândim la circuitul apei în natură, nu prea putem fi siguri că apa pe care o bem zilnic nu conţine măcar urme de cine-ştie-ce rămăşiţe ale unor materii pe care nu ne-am grăbi să le punem în gură. Există comunităţi, în SUA, spre exemplu, unde apa menajeră este filtrată, purificată, prin uzinele de tratament, apoi supusă unor tratamente speciale care implică alte şi alte procese de filtrare şi, la final, este dusă din nou în sistemul public de alimentare cu apă a populaţiei. Astfel că poate autorităţile din Oregon îşi vor schimba părerea în legătură cu berea făcută din apă cu urină reciclată.

 

Sursa şi foto: Grist

 

Puteţi citi şi:

Un oraş german oferă bere şomerilor alcoolici ca să îi motiveze să cureţe străzile

Bere rece, din pământ: un concept vechi de secole, folosit de tehnologia ecologică modernă

Berea scade efectul cancerigen al grătarelor

Cele mai ciudate legi din lume legate de consumul de bere

Berea cu gust de potecă de munte


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger