BERD oferă sprijin pentru cei care vor să treacă la energie regenerabilă

0

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a lansat un program de sprijinire a românilor care vor să investească în eficiență energetică, energie regenerabilă și soluții de economisire a apei. Programul se anunță ambițios și din punct de vedere al dezvoltării energiei solare.

Pachetul a fost lansat la sfârșitul lunii iunie, se numește Green Economy Financing și are o valoare de 100 de milioane de euro. Una dintre componentele principale ale programului este cea de eficiență energetică pentru clădirile rezidențiale, majoritatea construite între 1960 și 1990 cu izolație termică slabă.

Pachetul cuprinde și sprijin pentru instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperiș. Potrivit unui purtător de cuvânt din partea BERD citat de pv magazine, orice producător, furnizor sau instalator de panouri fotovoltaice poate accesa un împrumut în cadrul programului dacă îndeplinește condițiile tehnice.

Deocamdată doar Banca Transilvania din România acordă împrumuturi în cadrul acestui program, dar BERD se așteaptă ca și alte bănci să sprijine investițiile eco.

Momentan, acesta este singurul program de sprijinire a panourilor fotovoltaice pe acoperișuri în România, în contextul în care țara noastră nu are un sistem de feed-in-tarrif pentru cei care vor să treacă la energia solară. Mai multe despre energia solară, pe pagina Think Green.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger