Belgienii taie copaci ca sa nu aibă refugiații unde să se ascundă

0

Agentia flamandă responsabilă de administrarea autostrăzilor a recunoscut că taie copacii de pe autostrada E313 ce face legatura dintre Germania, Țările de Jos, Belgia și Marea Britanie ca să nu nu aibă refugiații ascunzișuri.

După indignarea cetățenilor pe twitter, agenția și-a cerut scuze, dar nu pentru că a taiat copacii, ci pentru că a făcut-o în perioda de igienizare a arboretelui.

În ultima vreme jurnalistii au început să raporteze din ce în ce mai des jocul de-a șoarecele și pisica dintre poliția belgiană și refugiații care trăiesc în condiții mizerabile de-a lungul autostrăzilor belgiene încercând să ajungă în Marea Britanie.

Atmosfera anti-refugiați este alimentată si de către discursurile lui Theo Francken, naționalistul flamand secretar de stat pentru probleme de migrație și azil politic, care a declarat recent că bărcile care ajung în Grecia trebuie trimise înapoi.

Tot el a declarat că Bruxelles-ul a fost ”curățat” după ce aplicanții pentru azil politic ce locuiau pe străzile orașului au fost adunați și predați poliției sudaneze ca să fie torturați.

Pe lângă tratamentul inuman al autorităților, Flandra mai este și regiunea din UE cu cea mai mică suprafață de pădure. Funcția acestor copaci tăiați era de a oferi o protecție minimă împotriva noxelor degajate pe autostradă.

Belgia e cunoscută ca încălcând standardele de calitate a aerului, însă în prezent există un nou val de indignare datorat faptului că o persoană moare în fiecare oră în Belgia doar din cauza aerului respirat.

Belgia se află pe locul doi în clasamentul țărilor din Europa cu cea mai proastă calitate a aerului, după Muntenegru.

Sursă: The Ecologist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger