Beijingul confiscă grătarele oamenilor pentru a reduce poluarea

3

Autoritățile din Beijing au derulat o campanie de trei luni în care au confiscat de la oameni 500 de grătare folosite la perpelirea cărnii în aer liber, în încercarea de a reduce nivelul de pulberi sedimentabile din atmosferă, scrie The Guardian. Fotografiile puse la dispoziție de presa chineză arată muncitori care taie grilajele grătarelor pentru a se asigura că acestea nu vor mai fi folosite niciodată.

Un ecologist chinez, Ma Jun, directorul Institutului de Afaceri Publice și de Mediu, spune că localnicii s-au plâns în trecut agențiilor de mediu în legătură cu mirosul și fumul emis de grătare. “Această acțiune îi va ajuta pe localnici, însă pentru a ne adresa problemei mai extinse privind calitatea aerului, va trebui să avem priorități și cred că una dintre cele mai mari priorități sunt în continuare emisiile vehiculelor motorizate.”

Ma Jun e de părere că ținta principală ar trebui să fie îmbunătățirea calității combustibililor și controlul emisiilor camioanelor diesel de mare tonaj, precum și extinderea acțiunilor și asupra zonelor învecinate Biejingului. Nivelul de poluare din capitala Chinei ajunge adesea la niveluri periculoase, iar guvernul a anunțat luna trecută că va lua măsuri de siguranță precum închiderea fabricilor sau limitarea traficului atunci când poluarea atmosferică va atinge cote alarmante. Tot luna trecută, poluarea aerului a fost declarată oficial cancerigenă.

Cea mai recentă și tânără victimă a poluării aerului din China este o fetiță de opt ani diagnosticată cu cancer la plămâni, a cărei poveste o puteți citi aici.


3 comentarii

  1. Ce glumeţi chinezii ăştia. Într-un oraş cu 21 milioane locuitori au confiscat 500 de grătare….
    Altfel, desigur, planul a fost realizat, gradul de poluare a scăzut semnificativ şi de acum încolo o să fie bine.
    Dacă era “ştire” de daily mail, mai ziceam, dar văd că şi Guardian bea din când în când ulei. De măsline, fireşte.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger