Beijing-ul va închide anul acesta 300 de companii generatoare de poluare

0

Capitala extrem de poluată a Chinei intenţionează să închidă 300 de companii anul acesta, în speranţa de a reduce poluarea aerului care sufocă locuitorii Beijing-ului. Anunţul a fost făcut de agenţia oficială de ştiri a statului chinez, Xinhua, săptămâna trecută, scrie agenţia de presă Reuters.

 

 

Autorităţile din Beijing sunt “hotărâte” să mute din capitală toate acele afaceri sau activităţi care nu sunt esenţiale pentru oraş, spune primarul Beijing-ului, Wang Anshun, citat de agenţia chineză menţionată. În prezent, oraşul lucrează la adoptarea unei strategii de dezvoltare care cuprinde regiunea Beijing-Tianjin-Hebei, unul dintre scopurile strategiei fiind reducerea poluării care afectează grav sănătatea cetăţenilor.

Anul trecut, Beijing-ul a închis 392 de companii considerate generatoare de poluare, precizează agenţia chineză. În ultimii ani, capitala Chinei a făcut mai mulţi paşi în lupta împotriva poluării: în 2013, spre exemplu, consiliul local a limitat numărul de vehicule de pe drumuri şi a dispus închiderea sau refacerea unor facilităţi în cazul a 1.200 de companii. În China, poluarea aerului a depăşit, în toamna anului trecut, de 20 de ori nivelul limită pentru siguranţa umană.

 

Sursa şi foto: Reuters

 

Puteţi citi şi:

SUA şi China, cei mai mari poluatori ai lumii, au semnat un pact istoric

China: Poluarea aerului a depăşit de 20 de ori nivelul limită pentru siguranţa umană

Studiu: Ce nivel are poluarea asupra corpului uman, la nivel molecular

Harta creşterii emisiilor de dioxid de carbon, pe ţări, în ultimii 160 de ani

China va interzice, în maxim şase ani, folosirea cărbunelui în Beijing


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger