Bebeluşii transmit mesaje secrete

2

Unul dintre cele mai urmărite clipuri de pe Youtube în ultima lună a fost dialogul dintre doi bebeluşi gemeni. Cei doi conversează însufleţiţi, deşi încă nu au învăţat nici un cuvînt. Clipul a stîrnit multe întrebări despre limbaj şi comunicare.

 

Mai mult de 40% dintre gemeni îşi dezvoltă un limbaj al lor „secret” înainte de a învăţa vreun cuvînt. Însă cei doi gemeni din clip uimesc prin felul complex în care reacţionează emoţional la ceea ce îi comunică celălalt, ca şi cum ar avea o polemică veselă, prin gesturi (ridicarea piciorului pentru a-şi impune parcă punctul de vedere).

Toţi bebeluşii încearcă diferite sunete înainte de a vorbi, se joacă cu consoanele şi vocalele şi, de multe ori par să vorbească,  spre amuzamentul adulţilor. Dar rareori se întîmplă să vedem un discurs atît de elaborat al unui bebeluş ca al fetiţei din acest clip. Senzaţia că ne transmite un mesaj secret e atît de puternică, încît studenţii unui profesor american de lingvistică l-au întrebat, după ce le-a arătat videoul, dacă subtitrarea e traducerea făcută de computer a discursului fetiţei.

 

 

 

 

Tags:2 comentarii

  1. Pingback: De ce lighioane iti este frica? - Pagina 17 - Forum Sport365

  2. Este minunat acest clip mai ales daca esti asezata pe un fotoliu si savurezi din plin mica piesa de teatru a micilor sau marilor actori,,,, foarte frumos

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger