Băuturi energizante pe bază de alcool se reciclează ca etanol

2

Camioane întregi de Four Loko şi de alte băuturi energizante pe bază de alcool au început să fie reciclate pentru etanol şi alte produse după ce autorităţile federale din Statele Unite au decis că aceste băuturi sunt periculoase şi cauzează băutorilor o stare de “beţie trează”, informează Huffington Post.

Vânzătorii din Virginia, Carolian de Nord, Maryland şi alte state de pe coasta de est au început să trimită baxuri de astfel de băuturi către MXI Environmental Services din Virginia după ce US Food and Drug Administration a interzis vânzarea acestor băuturi în noiembrie.

Brian Potter, vicepreşedinte de operaţii la MXI, a spus că, în curând, vor ajunge câteva sute de camioane de astfel de băuturi la reciclat. Fiecare camion conţine 2.000 de baxuri.

MXI Enterprises este una dintre cele trei facilităţi din Statele Unite care reciclează etanol, iar celelalte două vor primi, de asemenea, transporturi de băuturi.

“Suntem echipaţi să procesam patru camioane pe zi. Este vorba despre 30 de produse diferite, iar noi am văzut doar câteva până acum. Procesul va dura câteva luni”, a spus acesta.

FDA a trimis scrisori de avertizare către patru companii referitoare la pericolul combinaţiei dintre alcool şi cafea din aceste băuturi. Consumul băuturilor a dus la intoxicaţie cu alcool, accidente de maşină şi atacuri, spun reprezentanţii instituţiei.

Experţii în sănătate spun că percepţia asupra intoxicaţiei cu alcool poate fi mascată de cofeină, făcând-i pe consumatori să bea peste măsură de mult.

Cele patru companii au decis să scoată băuturile din magazin sau să le refacă, îndepărtând cofeina sau alţi stimulanţi, astfel că băuturi ca Bud Extra, Tilt şi Sparks au dispărut de pe piaţă în urmă cu doi ani.

National Beer Wholesalers Association nu a elaborat reguli speciale pentru distribuitori pentru eliminarea produselor de acest gen. În Virginia, distribuitorii au cumpărat înapoi de la retaileri băuturile pentru a le scoate de pe piaţă.

MXI distilează alcoolul din băuturi, apoi vinde combustibilul pentru a fi combinat cu benzină, iar aluminiul din cutii către reciclatori.

Foto: Flickr / jameskm03

Citiţi şi:

Mituri stropite cu alcool

Tinerii americani fumeaza marijuana mai mult decat tigari

Tags:2 comentarii

  1. Pingback: Cum putem economisi 1,8 lei la litrul de combustibil. 10 sfaturi simple » Think Outside the Box

  2. Pingback: VIDEO. Un sistem revoluționar de turnat bere în pahare » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger