Băutura care îi curăţă pe chinezi de poluare

0

În ultima vreme, ştiinţa vine cu tot mai multe idei inovative în contextul poluării masive din China. Cea mai recentă dintre ele este o băutură din lăstari de broccoli care poate curăţa organismele chinezilor de agenţi poluanţi, dezvoltată de oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică Johns Hopkins Bloomberg din SUA.

 

 

Cercetările au stabilit până acum că legume ca broccoli au compuşi anti-cancerigeni. Lăstarii de broccoli produc glucorafanină, o substanţă care la rândul ei produce sulforafan, un compus care accelerează capacitatea organismului de a se detoxifica de agenţi poluanţi. În cadrul recentei cercetări, în jur de 300 de chinezi dintr-o comunitate rurală din provincia Jiangsu au băut un amestec de apă sterilă, ananas, suc de lămâi verzi şi pudră de lăstari de broccoli dizolvată, în timp ce un alt grup de voluntari a băut o licoare din care lipsea pudra de broccoli. Tuturor participanţilor li s-au făcut apoi teste de sânge şi urină, iar oamenii de ştiinţă au observat că, în rândul băutorilor de pudră de broccoli, rata de excreţie a crescut cu 61% în cazul benzenului, o hidrocarbură cancerigenă, şi cu 23% în cazul acroleinei, o substanţă toxică ce produce iritaţii.

Oamenii de ştiinţă spun că toţi oamenii îşi pot întări mecanismele de apărare împotriva organismului prin consumul noii băuturi.

Sursa şi foto: Time.com

 

Puteţi citi şi:

A fost inventat acoperişul care mănâncă smogul

Inele cu diamante făcute din smogul extras din aerul Beijingului

Pungi cu aer curat, oferite locuitorilor unui oraș chinez extrem de poluat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger