Bătrînii din Marea Britanie suferă de frig, companiile de energie prosperă

0

Lăcomia şi obsesia profitului îngheaţă tot ce-i iese în cale. Ţările pe care noi românii le privim cu invidie au probleme surprinzător de asemănătoare.  În fiecare iarnă, 3000 de morţi sunt cauzate în Marea Britanie de incapacitatea de acoperire a facturilor la energie.

Mai mult de 5 milioane de gospodării suferă din acest motiv, mulţi fiind nevoiţi să aleagă între mîncare şi căldură. Un raport al Age UK arată că 2 milioane de bătrîni sunt atît de loviţi de frig, că se culcă înainte de a simţi cu adevărat nevoia, doar pentru a limita facturile la energie şi închid căldura indiferent de temperatura din casă.

În acelaşi timp, cele 6 mari companii de gaz şi electricitate din UK şi-au crescut anul trecut profiturile cu 733% (în litere- ş a p t e  s u t e  t r e i z e c i ş i t r e i  d e  p r o c e n t e) în numai 3 luni, de la 15 lire la 125 pe gospodărie. Facturile s-au dublat în ultimii 6 ani. Numai în prima jumătate a anului 2011 companiile de energie şi-au crescut profitul cu 3, 5 miliarde de lire.

Aceste cifre obscene nu sunt altceva decît consecinţa politicilor de dreapta îmbrăţişate şi la noi cu entuziasm de reptilele din  guvern şi de preşedinte. Principiul sacrificării populaţiei pentru scopul nobil al creşterii economice nu e de fapt decît faţada pentru un altul, adevăratul mecanism al dreptei – ban la ban trage şi păduche la păduche.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger