Basistul de la Red Hot Chilli Peppers și-a cumpărat stupi, pentru a salva albinele

0

Despre dispariția îngrijorătoare a populațiilor de albine, cauzată în principal de folosirea masivă a pesticidelor neonicotinoide, am scris constant pe TOTB, în încercarea de a atrage atenția asupra unei probleme cu efecte dramatice asupra siguranței alimentare. Unul dintre cei mai noi aliați în lupta împotriva extincției albinelor este Michael Peter Balzary, basistul trupei Red Hot Chilli Peppers, mai cunoscut sub numele de Flea. Muzicianul și-a cumpărat 200.000 de albine și s-a apucat serios de apicultură, în încercarea de a impulsiona lumea să trateze cu responsabilitate dispariția polenizatorilor.

Dintre cele 200.000 de albine, 60.000 trăiesc în stupii din spatele casei lui Flea, care și-a împărtășit în ultima vreme în rețelele sociale pasiunea pentru apicultură. Interesul basistului pentru albine vine și pe fondul unei preocupări pentru numeroasele amenințări la adresa albinelor, de soarta cărora depinde mare parte din hrana pe care o consumăm. Artistul și-a botezat stupii ”Flea’s Bees”, folosind un joc de cuvinte inspirat de propria poreclă (”flea”, în engleză, înseamnă purice).

Cunoscutul membru al trupei Red Hot Chilli Peppers va lua, de asemenea, o poziție oficială asupra câtorva dintre cele mai stringente probleme de mediu cu care se confruntă în acest moment omenirea. Pe 4 decembrie, formația din care face parte va urca pe scenă, alături de Thom Yorke, Patti Smith și mulți alții, la concertul de la Paris dedicat schimbărilor climatice. Concertul, a cărui miză este să tragă semnale de alarmă asupra încălzirii globale, va alea loc în același timp cu Conferința Schimbărilor Climatice, organizată de Națiunile Unite în capitala franceză.

Sursa: Rolling Stone


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger