Băsescu a bătut pe net ninsoarea și protestele

1

Ziua de ieri a avut trei evenimente importante: protestele în desfășurare din Piața Universității, discursul lui Băsescu către națiune și, peste toate, troienele de ninsoare așternute din bună dimineața în toată țara.

de Cosmin Popan (Das Cloud)

Ieri s-a produs mult aşteptata ieşire la rampă a preşedintelui Băsescu pentru a vorbi despre protestele care împlinesc în curând două săptămâni. A vorbit prea puţin despre ele, însă şeful statului a reuşit să acapeze miercuri atenţia în online.

Apariţia termenului “zăpadă” în online. 25 ianuarie

Numele Băsescu a fost pomenit de 1.746 de ori în presa online, aproape la fel de mult şi pe Facebook (1.181 menţionări). Pe Twitter şi pe bloguri numele preşedintelui a fost menţionat de 972, respectiv 344 de ori.

Apariţia termenului “Băsescu” în online. 25 ianuarie

Zăpada căzută încă din noaptea de marţi nu a reușit să detroneze agenda preşedintelui, dar a îngropat aproape complet protestele din Piaţa Universităţii. În presa online, cuvântul zăpadă a apărut de 758 de ori, pe Facebook au existat 643 de referiri, în timp ce pe Twitter (542 de menţionări) şi în blogosferă (231) iarna s-a făcut mai puţin simţită.

Apariţia termenului “proteste” în online. 25 ianuarie

Protestele și-au pierdut din elanul primelor zile când vine vorba de amintiri în online: 491 de referiri în presa online, 89 pe Twitter, 97 pe bloguri și 62 pe Facebook. Trebuie spus că asta nu înseamnă neapărat că discuțiile virtuale despre mulțimea adunată ieri în piețe au fost mai anemice. Termenul generic de “proteste” a rămas, în mare parte, apanajul presei tradiționale; în social media nemulțumirea coagulată împotriva puterii a căpătat între timp și alte denumiri.

Sursa: ZeList Monitor via Das Cloud.Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger