Baritonul roman Eugen Brancoveanu emotioneaza publicul american

1

Publicul din Santa Cruz, California, a aplaudat la scena deschisa performanta artistica a baritonului roman Eugen Brancoveanu weekend-ul trecut. Brancoveanu a interpretat rolul masculin principal din cantata “Carmina Burana” de Carl Orff, alaturi de Filarmonica din Santa Cruz, cu participarea corului simfonic Cabrillo din Santa Cruz. Weekend-ul acesta, interpretul va canta pe scena principala a conservatorului de muzica din San Francisco, intr-un recital solo.

de Alexandra Proca, Santa Cruz, California

Pentru Eugen Brancoveanu, care a mai cintat “Carmina Burana” alaturi de orchestra Filarmonicii Peninsulei San Francisco in mai 2009, spectacolul din Santa Cruz a fost ca o oprire intr-o statiune de vacanta, inainte de un program de vara solicitant. “Am cintat acest rol cu multa bucurie,” a spus baritonul la sfirsitul reprezentatiei din seara zilei de simbata, 8 mai, in care a impresionat publicul californian prin forta vocala, capacitatea interpretativa si impecabila dictie.

Artistul roman va cinta duminica, 16 mai, pe scena principala a conservatorului de muzica din San Francisco, intr-un recital solo, cu un repertoriu variat care cuprinde ciclul “Rusia plecata” de compozitorul neo-romantic rus Georgy Sviridov, pe versuri de Serghei Esenin, patru cantonete de Vincenzo Bellini, trei lieduri de Franz Schubert, trei balade de Carl Loewe si patru cintece de Henri Duparc.

La sfirsitul lui mai, baritonul roman isi va face debutul pe scena Operei Israeliene din Tel Aviv, in rolul cneazului Eletki din opera “Dama de pica” de Piotr Ilici Ceaikovski, dupa povestirile lui Alexandr Puskin. Dupa experienta israeliana, Brancoveanu se va intoarce in California, unde schimba un pic registrul pentru a interpreta rolul locotenentului Danillo Danilovici din opereta “Vaduva vesela” de Franz Lehar, intr-un spectacol prezent in cadrul festivalului de muzica de la Bear Valley, apoi va incheia vara cu rolul titular din “Don Giovanni”de W.A. Mozart la Opera din Livermoore, California. Brancoveanu este familiar cu acest rol din luna februarie, cind a primit cronici excelente pentru spectacolul de la Opera din Berkeley, California.

Pentru un tinar cintaret de opera, Eugen Brancoveanu, care este nascut in Romania, crescut in Germania si traieste momentan la San Francisco, are un palmares impresionant din a carui selectie amintim Gonzalvo din “Die Gezeichneten”, de Franz Schreker, la Opera din Los Angeles, Belcore din “Elixirul dragostei”, de Donizetti, si Pilotul din “Micul Print de Portman, la Opera din San Francisco, Pandolfe in “Cendrillon” (“Cenusareasa”), de Jules Massenet, la Opera Orasului New York, Boris din “Moskau, Tscherkomuschki”, de Sostakovici, la Teatrul de Stat din Stuttgart. Brancoveanu a fost, timp de doi ani, detinatorul prestigioasei burse Adler oferita de catre Opera din San Francisco, a obtinut un premiu Tony onorific pentru rolul Marcello din productia “Boema” de Giacomo Puccini si este laureat al concursului tinarului interpret de opera din Leipzig.

Foto: Robert Bengtson

Tags:Un comentariu

  1. Mult succes in continuare tanarului bariton! Felicitari pentru realizarile de pana acum! Poate posteaza si un videoclip mai relevant cu el, cel de mai sus nu sustine caracterizarea impresionanta facuta in articol.

    “…a impresionat publicul californian prin forta vocala, capacitatea interpretativa si impecabila dictie” – de unde e scoasa asta? Sursa e vre-un sondaj in cadrul publicului? Ori poate vre-o cronica?

    Un articol de PR, cu un continut slab, in care se descrie sec CV-ul unui tanar artist. Asta in contextul existentei unor interpreti de opera romani de o valoare incontestabila care activeaza in spatiul cultural international, si a caror activitate ar putea reprezenta subiecte de presa de calitate.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger