Baricada Universitară continuă dezbaterile

1

Studenții, alumni și cei care sprijină mișcarea de sit-in din amfiteatrul  Nicolae Iorga al Facultății de Istorie – UB, prezenți la dezbaterile din plenară din data de 01.04.2013, au decis continuarea baricadei în universitate și a dezbaterilor,deoarece sunt în continuare puncte ce trebuiesc atinse în dezbaterile următoare, iar azi se va continua după programul obișnuit.

154997_434830786603223_365454512_n

In zilele de 30 și 31 martie, Amf. N.Iorga a fost în continuare ocupat, timp în care au avut loc ateliere de imaginație și creativitate alaturi de Dan Perjovshi și s-a proiectat filmul Blokada, film ce surprinde momentele ocupării Facultății de Științe Umane și Studii  Sociale din Zagreb.

Astăzi, marți 2 aprilie 2013, ora 18.00-19.45 – desfășurarea atelierelor pe temele :

1) Depolitizarea mediului academic

Despre incompatibilitatea dintre funcția de demnitar public sau lider al unui partid politic și cea de membru al unei structuri de conducere sau executive a universității, respectiv:

– contextul actual;

– legislația în domeniu;

– perspectiva studenților asupra acestei chestiuni.

2) Instituția Avocatului Studentului

Structură autonomă, independentă, a cărei înființare constituie una dintre revendicările Baricadei Universitare. S-a simțit nevoia unor clarificări vis-à-vis de modul de contrucție și consolidare a acesteia pornind de la așteptările studenților de la această structură și mergând până la identificarea instituțiilor cu care ar trebui să lucreze pentru a soluționa problemele studenților.

La cererea participanților, se poate proiecta, după finalizarea discuțiilor, unul dintre filmele: The Real Social Network sau I Cento Passo, proiecție amânată de zilele trecute, când am avut prea multe puncte pe agendă și am renunțat la film.

În următoarele zile se vor atinge subiecte precum: Procesul Bologna, Statulul Absolventului, plagiatul, modul de admitere,  reducerea totală a cheltuielilor de transport pentru toți studenții (inclusiv cei în regim cu taxă) și altele.

Revendicările de până acum ale Baricadei universitare se găsesc pe platforma sepoate.net

http://sepoate.net/bucuresti/26-03-2013-comunicat/

http://sepoate.net/bucuresti/27-03-2013-comunicat/

http://sepoate.net/bucuresti/28-03-2013-comunicat/

http://sepoate.net/bucuresti/30-03-2013-comunicat/

Informații actualizate aici: www.facebook.com/BaricadaUniv?fref=ts

Ilustrație: Dan Perjovschi

 


Un comentariu

  1. cam socialiste revendicarile. cu iz de political corectness…
    cand romanii vor intelge ca mai intai de toate au libertati si dupa aceea drepturi, nu vor mai avea nevoie de discutii luuungi cat o zi de post.

    ca de obicei, romanii se intalnesc sa discute discutii.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger