Barcelona a organizat ultima coridă

0

La câteva secole după apariţia luptelor cu tauri în capitala catalană Barcelona, matadorii s-au dovedit din nou victorioşi în faţa taurilor domesticiţi şi confuzi, însă pentru ultima oară. 

În weekend-ul recent încheiat, Barcelona a organizat ultima coridă în faţa unui public de 20.000 de oameni care s-au arătat dezamăgiţi vizavi de legislaţia care va interzice această practică începând cu 2012.

De cealaltă parte, susţinătorii drepturilor animalelor laudă parlamentul catalan pentru că este prima autoritate din Spania care scoate în afara legii ceea ce ei consideră torturarea animalelor pentru entertainment. Deşi coridele sunt considerate o parte importantă a culturii catalane şi spaniole, precum şi a turismului, guvernul regional din Catalonia a votat interzicerea practicii în urma unei petiţii care a strâns 18.000 de semnături.

Susţinătorii acestei interdicţii s-au strâns în faţa arenei în care s-a desfăşurat ultima luptă cu tauri şi au sărbătorit desfiinţarea practicii. Unii dintre susţinătorii coridelor cred că această mişcare are un substrat politic, fiind înscrisă în detaşarea Cataloniei de restul Spaniei. Luptele cu tauri vor fi organizate însă mai departe în alte regiuni ale Spaniei, în Franţa, Columbia, Ecuador, Mexic, Peru şi Venezuela.

Sursa: Tree Hugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger