Barbie distruge pădurile tropicale din Indonezia

3

Organizația de mediu Greenpeace susține că are dovezi care arată că ambalajul păpușilor Barbie provine din pădurile tropicale din Indonezia, acuzând, astfel, producători precum Mattel și Walt Disney de contribuție la defrișarea rapidă a țării, informează Reuters.

Activiști Greenpeace costumați în Ken au “defilat” prin sediul Mattle din Los Angeles afișând bannere care spuneau că păpușa Barbie contribuie la distrugerea pădurilor tropicale. Un afiș imens a fost plasat pe fațada clădirii ilustrând o declarație a lui Ken: “Barbie, it’s over! I don’t date girls that are into deforestation” (Barbie, s-a terminat! Nu mă întâlnesc cu fete care au legătură cu defrișările).

“Barbie distruge pădurile tropicale și împinge specii periclitate, precum tigrul, spre extincție”, spune Bustar Maitar, directorul campaniei pentru salvarea pădurilor tropicale din Indonezia. “Mattel, care produce păpușile, trebuie să înceteze să ambaleze cea mai celebră păpușă din lume prin distrugerea pădurilor”, a adăugat acesta.

Activiștii au urmărit certificatele companiilor pentru a dovedi că Mattel, dar și Disney folosesc ambalaje produse de firma indoneziană Asia Pulp and Paper (APP), acuzată de distrugerea pădurilor.

Ca răspuns la acuzații, APP susține că produsele sale îndeplinesc cerințele legale pentru toate țările, inclusiv Indonezia. “Credem că este iresponsabil să te joci cu emoțiile copiilor și părinților lor prin reîncălzirea unor acuzații vechi și nefonate pentru a ataca industria unei țări în curs de dezvoltare”, se mai arată în răspuns.

Reprezentanții APP au mai adăugat că produsul atacat de Greenpeace conține 96% material reciclat.

Greenpeace anunță că activitățile din Los Angeles și Jakarta marchează startul unei campanii mondiale de a opri companiile producătoare de jucării din a defrișa Indonezia, unde estimările guvernamentale arată că se defrișează aproximativ un milion de hectare de pădure în fiecare an.

Foto: Flickr / dpstyles

Sursa: Reuters


3 comentarii

  1. Pingback: Barbie a ieșit din afacerea care implica distrugerea pădurilor tropicale | TOTB.ro - Think Outside the Box

  2. sorry dar barbie nu sunt papusi, sunt sperietori, ar trebui interzise la nivel global :))). sunt groaznice. ca sa nu mai zic ce fel de insusiri incurajeaza la fetitele care se joaca cu ele.. din intamplare m-am uitat o data pe revista ,barbie, a unei fetite de 8 ani. barbie iesea in oras cu inca o prietena si ii povestea ca acasa are 87 de perechi de pantofi dar ca inca mai vrea, asa ca se hotarasc sa mearga la cumparaturi.. trist. doar niste parinti ,pitecantropi, needucati dar foarte ocupati (asa cum e la moda) , care nu au respect pentru educatia si dezvoltarea copiilor sau pentru bunul simt, ar alege astfel de ,jucarii, pentru copiii lor.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger