Bărbaţii vorbesc mai mult decât femeile

0

În ciuda percepţiei generale, bărbaţii vorbesc mai mult decât femeile, arată un studiu britanic citat de Daily Mail. În schimb, când femeile vorbesc merită să le asculţi, întrucât folosesc un limbaj mai variat şi mai raţional decât bărbaţii.

Psihologul Geoffrey Beattie, de la Universitatea din Manchester, a reevaluat 56 de studii despre comunicarea dintre bărbaţi şi femei şi a descoperit că 24 dintre acestea au concluzionat că bărbaţii folosesc mai multe cuvinte pe zi şi doar două dintre studii arată că femeile ar fi mai vorbăreţe.

Profesorul Battie a realizat, apoi, propriul studiu, înregistrând 50 de conversaţii pe mai multe teme, apoi le-a dat subiecţilor transcrierile acestor discuţii cu un loc lipsă la fiecare cinci cuvinte, solicitându-le să completeze spaţiul gol.

Discursurile femeilor erau mai greu de completat întrucât ele foloseau un limbaj mai atent ales. De exemplu, la capitolul complimente, bărbaţii foloseau cuvinte simple precum “drăguţ” sau “bun”, un exemplu tipic de compliment masculin fiind “arăţi foarte drăguţ azi”, o femeie, în schimb, spunând “îmi place jacheta ta, de unde ai cumpărat-o?”.

În general, cuvintele bărbaţilor au fost ghicite în proporţie de 81%, iar ale femeilor – 71%.

“Bărbaţii sunt mai predispuşi să vorbească de dragul de a vorbi când sunt angajaţi în conversaţii reciclând cuvintele, folosind un limbaj redundant care nu conţine informaţie nouă. Faptul că femeile ar fi vorbăreţe este doar un mit cultural”, explică profesorul.

Foto: Flickr / Effervescing Elephant

Citiţi şi:

Locuinţa unui burlac este de 15 ori mai murdară decât cea a unei femei singure

Cine e şeful în pat?

De ce bărbaţii şi femeile se sărută în mod diferit?

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger