Bărbații stresați sunt atrași de femei corpolente

2

Potrivit unui studiu britanic, atunci când sunt afectați de probleme stresante, bărbații le consideră pe femeile planturoase mai atrăgătoare. Deși până acum majoritatea cercetărilor susțineau că preferințele pentru parteneri cu anumite mase corporale sunt determinate evoluționist, aceste concluzii schimbă puțin perspectiva: stresul ne influențează preferințele în acest sens.

 

Echipa de cercetători din Necastle, care mai studiase influența foamei și a media asupra atracției pentru potențiali parteneri cu mase corporale variate, arată că stresul joacă un rol important în procesul de selecție, cel puțin în rândul bărbaților.

”Dacă ne uităm în mediile unde hrana este mai greu accesibilă, preferințele oamenilor pentru masa corporală a unui posibil partener se schimbă. Viața într-o cultură a subzistenței este, desigur, mult mai stresantă decât în contextele unde hrana se găsește din abundență,” arată studiul citat de BBC.

În cadrul experimentului, mai mulți bărbați au fost expuși unui mediu cu factor de stres ridicat, în rândul acestora observându-se preferința pentru femei corpolente sau cel puțin diferite față de proporțiile-standard proliferate de studiile evoluționiste. Monitorizând oameni care se mută dintr-o zonă cu resurse puține într-o zonă bogată, vom observa, spun cercetătorii, că și preferințele lor pentru dimensiunile partenerelor se modifică, adaptându-se la noul stil de viață. Când stresul se reduce, atenția se îndreaptă din nou asupra femeilor mai puțin corpolente.

Pe scurt, pe măsură ce bărbații sunt expuși la stres, aceștia se îndepărtează cât mai mult de așa-zisul ”ideal” estetic, preferințele lor devenind mai flexibile.

 

Sursa: BBC news

Foto: Mamamia.com


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger