Bărbaţii occidentali sunt tot mai deprimaţi ca urmare a pierderii joburilor tradiţionale în construcţii şi producţie

0

Psihiatrii avertizează că bărbaţii se vor confrunta cu un viitor deprimant din cauza schimbărilor semnificative în mediul social şi economic din ţările occidentale, informează Telegraph.

Experţii prevăd că ratele dereglărilor depresive în rândul bărbaţilor vor creşte, ajungându-le din urmă pe femei. Aceştia susţin că două modificări în societate care se produc deja ar fi de vină pentru această creştere.

În primul rând, bărbaţii sunt încurajaţi să vorbească despre sentimentele lor şi să nu mai fie atât de duri şi stoici, ceea ce ar duce la o diagnosticare mai mare a depresiilor.

În al doilea rând, joburile în mod tradiţional asociate cu producţia şi munca fizică sunt “exportate” în ţările cu venituri medii şi mici sau sunt înlocuite ca urmare a progreselor tehnologice.

“Femeile sunt aproape de două ori mai predispuse să sufere de depresie majoră în timpul vieţii decât bărbaţii”, spune dr. Boardie Dunlop, de la Emory University School of Medicine din Atlanta. Dar, experţii spun că acest raport se va schimba.

“Recesiunea economică a lovit în mod special bărbaţii din cauza efectul disproporţionat asupra industriilor masculine prin tradiţie, precum construcţiile şi producţia”, mai spune aceasta.

Cercetările arată că 75% dintre locurile de muncă pierdute în Statele Unite de la începutul recesiunii în 2007 erau deţinute de bărbaţi.

“În plus, femeile occidentale devin din ce în ce mai mult cele care aduc mai mulţi bani în casă, 22% dintre soţii câştigând mai mult decât bărbaţii lor în 2007, faţă de 1% în 1970”, adaugă expertul.

Eşecul bărbaţilor de a-şi îndeplini rolul tradiţional de protectori şi principali finanţatori în familie este asociat cu depresie şi conflict în căsnicie.

Foto: Flickr / US Army Africa

Citiţi şi:

Nivelul ridicat de colesterol “bun”  a fost asociat cu o viaţă mai lungă la bărbaţi

Femeile sunt mai verzi decât bărbaţii în practică

Produsele cosmetice “pentru el” – o necesitate sau doar marketing?

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger