Bărbații fără copii sunt mai deprimați decât femeile care nu nasc

0

Deși femeile sunt mai presate social să aibă copii, un mic studiu britanic citat de Livescience arată că bărbații s-ar putea simți mai deprimați și mai singuri în lipsa copiilor. Microcercetarea a fost realizată de oamenii de știință de la Universitatea Keele, care au intervievat 27 de bărbați și 81 de femei care nu aveau copii.

Aproximativ aceeași proporție de bărbați și femei au spus că își doresc copii – 59%, respectiv 63% -, iar din rândul bărbaților, jumătate au spus că se simt singuri pentru că nu sunt părinți, în timp ce doar un sfert dintre femei au afirmat același lucru. Totodată, în comparație cu femeile, bărbații care vor să fie tați sunt mai geloși pe alți părinți și mai triști, furioși și deprimați. Cercetătorii britanici spun că există puține cercetări privind dorința bărbaților de a avea copii și că rezultatele lor clatină puțin ideea că femeile vor mai mai mult asta și că trăiesc sentimente negative mai profunde decât bărbații pentru că n-au copii.

A existat un singur capitol la care femeile i-au învins pe bărbați: la cel al vinei. Nici unul dintre bărbații care își doreau copii nu se simțeau vinovați că nu sunt tați, în timp ce 16% dintre femeile care voiau să fie mame și-au exprimat sentimentul de vină. Participanții la studiu aveau vârste cuprinse între 20 și 66 de ani, media fiind de 41 de ani. Majoritatea erau albi, heterosexuali și aveau joburi fulltime. Aflați mai multe detalii pe Livescience.

Foto: Flickr/starpinker


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger