Bărbații din Emiratele Arabe Unite și-ar putea da în judecată nevestele dacă nu alăptează

0

Luna aceasta, Emiratele Arabe Unite le-a obligat pe mame prin lege să-și alăpteze copiii până la vârsta de doi ani, scrie The Guardian. Clauza a fost adăugată unei legi pentru protecția drepturilor copiilor deja existente și le poate oferi bărbaților posibilitatea de a-și da în judecată soțiile dacă nu alăptează.

Organizația locală Out of the Blues, cu sediul în Dubai, care le oferă sprijin mamelor cu boli postnatale, a avertizat că noua lege le-ar putea incrimina pe femei atunci când sunt cel mai vulnerabile. Membrii Consiliului Național Federal din Emiratele Arabe Unite, care au promulgat legea, spun însă că alăptarea este o parte importantă și obligatorie, nu opțională, din procesul de creștere a unui copil și că nu toate legile sunt făcute pentru amenzi și pedepse, unele dintre ele fiind “umane”. Legea prevede asigurarea unor creșe pentru mamele care alăptează, o normă care a existat și până acum, dar care nu a fost aplicată niciodată.

Totodată, autoritățile vor angaja bone care să-i alăpteze pe copiii cu mame decedate sau care nu îi hrănesc din motive biologice sau din neglijență. “[Alăptatul] este dreptul fiecărui copil timp de doi ani”, a spus Sultan al-Sammahi, unul din membrii Consiliului Național Federal din Emiratele Arabe Unite. “Dacă nu au mamă sau au fost neglijați, atunci altcineva ar trebui să le asigure acest drept.” Potrivit Daily Mail, decizia Consiliului a fost bazată pe studii științifice care arată că alăptatul este benefic, pe viitor, pentru sănătatea copilului și a mamei și pe fragmente din Coran în care se spune că mamele trebuie să alăpteze.

 

Puteți citi și:

Guvernul din Dubai le oferă cetățenilor câte un gram pentru fiecare kilogram pierdut


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger