Bărbaţii cu trăsături feminine sunt mai atrăgători

0

Bărbaţii cu trăsături feminine au mai mult noroc în dragoste pentru că femeile se îndrăgostesc de aceştia cu precădere, în defavoarea bărbaţilor cu trăsături masculine, arată un studiu citat de Daily Mail.

Psihologii de la universităţile din New York şi Princeton au descoperit că femeile preferă bărbaţii cu forme feminine ale feţei şi cu piele mai închisă la culoare. Şi bărbaţii preferă femei cu figure feminine, cu buze pline şi ochi mari. Două grupuri de femei şi bărbaţi au văzut o selecţie de mii de feţe ale sexului opus generate de calculator, manipulate pentru a fi evident feminine sau masculine.

Au fost testate 50 de dimensiuni faciale, inclusiv mărimea nasului, rotunzimea feţei şi culoarea pielii. Cercetătorii au descoperit că bărbaţii caută la o femeie trăsături feminine ale feţei, iar femeile preferă, de asemenea, trăsături feminine ale feţei la un bărbat, dar o culoare mai închisă a pielii.

Psihologii spun că atracţia dintre bărbaţi şi femei este mai complexă decât s-a crezut până acum. Deşi atât femeile, cât şi bărbaţii consideră figurile comune atrăgătoare, nu este adevărat că majoritatea figurilor comune sunt considerate cele mai atrăgătoare.

Foto: Reuters

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger