Bărbații cu piele aurie sunt mai atractivi pentru femei decât cei cu mușchi

1

Bărbații cu o culoare a pielii mai sănătoasă sunt mai atractivi decât cei cu trăsături masculine, arată o cercetare recentă. În cadrul studiului s-au folosit fotografii ale 34 de bărbați caucazieni și ale 41 de bărbați negri africani.

 

Femeile au desemnat bărbații cu o nunață a pielii mai aurie ca fiind mai atractivi. Dr. Ian Stephen, care a condus cercetarea, a folosit o tehnică computerizată nouă pentru a determina cât de masculine sunt figurile bărbaților din fotografii, iar fiecărui chip i s-a dat un scor.

“Culoarea pielii feței este influențată de sănătate – mai ales de cantitatea de pigmenți pe care îi obținem din fructele și legumele din dietă. Acestea sunt bune pentru sistemul imunitar și sistemul reproductiv, crescând fertilitatea”, mai explică cercetătorul.

“Masculinitatea feței nu a avut niciun efect asupra atractivității”, a adăugat acesta.

Potrivit cercetătorului de la University of Nottingham Malaysia Campus, când oamenii apreciază un membru al sexului opus ca fiind atractiv, creierul le spune că ar fi un partener potrivit. În termeni evoluționiști, oamenii care sunt apreciați ca parteneri sănătoși și fertile au mai mult succes în a avea urmași.

Dr. Stephen crede, de asemenea, că respectarea dietei cu cinci porții de fructe și legume pe zi te face să arăți mai bine decât te-ar face bronzul să arăți.

Foto: University of Nottingham

Sursa: Daily Mail

Tags:



Un comentariu

  1. Păi şi urâţii, şi şchiopii, şi chiorii şi cocoşaţii şi mai toţi cei aşa şi pe dincolo au şanse, dom’lor ! Că omenirea nu-i pe cale să scadă, ba tocma’ dimpotrivă !

    Mai trageţi-i cu studii dintr-astea, că adorăm!

    …Eu aş cam începe să cred că o parte dintre cercetătorii contemporani reflectă degenerarea accelerată a civilizaţiilor de tip occidental… …Şi mai şi aruncă o mulţime de parale pe fereastră ! …De unde ? C-aş vrea şi eu să am acces, pentru un proiecţel personal de cercetare : « Influenţa parfumului cu aromă de banană asupra libidoului melcilor de lângă Sinaia, între aprilie şi mai » ! …Eee ???…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger