Bărbaţii cu cîini au mai mult succes la femei

1

Se ştie că un cîine de companie îi învaţă pe copii să fie mai responsabili şi echilibrează psihicul adulţilor, deşi e greu de explicat de ce atîţia bucureşteni îşi abandonează prietenii patrupezi în stradă cînd nu mai au chef de ei. Un studiu recent arată că bărbaţii pot profita şi în alte sensuri de această companie.

Psihologul francez Nicolas Guégen a coordonat un studiu în patru etape pentru a investiga dacă prezenţa unui cîine îi face pe stăpînii acestora mai simpatici. În primul experiment, o serie de bărbaţi singuri şi însoţiţi de cîini le-au cerut oamenilor bani pentru un bilet de autobuz. În al doilea experiment, s-a procedat în acelaşi fel, doar că de această dată subiectul a fost o femeie singură şi apoi însoţită de un cîine. În al treilea, bărbaţii din primul experiment s-au prefăcut că scapă nişte bani într-o staţie de autobuz, pentru a determina proporţia de oameni care o să-i ajute să-i culeagă de pe jos. În ultimul, cîţiva bărbaţi atractivi, singuri şi apoi însoţiţi de cîini, au abordat femei şi le-au cerut numerele de telefon.

Rezultatele experimentelor au fost spectaculoase: prezenţa unui cîine i-a determinat, de fiecare dată, pe oamenii din jur să se comporte mai prietenos. Bărbaţii care duceau în lesă un cîine au obţinut semnificativ mai multe numere de telefon de la femeile abordate decît ceilalţi. Rezultatele nu au avut nici o legătură cu rasa sau tipul de cîine folosit.

 

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger