Bărbații care merg la teatru și vizitează muzee sunt mai sănătoși și se bucură de viață

0

Bărbații care vizitează galerii de artă, muzee și merg la teatru în mod regulat au o sănătate mai bună și sunt mai satisfăcuți de viața lor, arată un studiu citat de Medical Xpress.

Cercetarea arată că atât bărbații cât și femeile care cântă la instrumente muzicale, pictează și merg la teatru sau la muzee se simt mai sănătoși, se bucură mai mult de viață și sunt mai puțin anxioși și deprimați decât persoanele care nu sunt implicateîn activități culturale.

Dar, efectul este mai accentuat la bărbați, care sunt mai interesați să admire arta și nu să se implice în activități de creație.

Cercetătorii norvegieni au folosit chestionare pentru a afla cât de frecvent participă 50.797 de adulți la activități culturale și cât de sănătoși sunt, satisfăcuți de propria viață și ce nivel de depresie au.

Toate tipurile de activitate culturală erau asociate cu o sănătate bună și cu o satisfacție față de propria viață, dar și cu un nivel scăzut de anxietate.

Cele mai mari beneficii au fost observate la bărbații care merg la teatru și vizitează muzee. “Rezultatele indică faptul că folosirea activităților culturale în promovarea sănătății este justificată”, spun autorii.

Foto: Flickr / marco|g

Citiți și:

Pe jos, spre Paris. Ca să-l aducă pe Brâncuși acasă

Arta declanșează aceeași plăcere ca atunci când ne îndrăgostim

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger