Bărbații care își percep mașinile ca parte din ei sunt cei mai agresivi șoferi

0

Le spală și le dau cu ceară, vorbesc numai despre ele – aceștia sunt bărbații care văd mașinile ca pe o extensie a propriei persoane și care sunt și cei mai agresivi șoferi, arată un studiu. “Se explică multe”, spune autoarea principală, Ayalla Ruvio, de la Temple University Fox School of Business, care adaugă că bărbații tind să fie mai agresivi la volan și văd mașinile ca pe o extensie a propriei persoane mai mult decât femeile.

Studiul a analizat influența personalității, atitudinilor și valorilor adunate din 134 de studii cuprinzând femei și bărbați cu o vârstă medie de 23,5 ani. Apoi, 298 de persoane au fost întrebate despre atracția riscului, impulsivitate, șofatul ca activitate hedonistă și percepții asupra presiunii timpului.

Astfel cercetătorii au observat că cei care percep mașina ca pe o reflexie a propriei identități sunt mai tentați să fie agresivi pe șosele și să încalce legile. Și un materialism crescut a fost relaționat de o agresivitate mai mare la volan.

Studiul concluzionează că oamenii tind să vadă mașina și spațiul de pe șosea pe care îl ocupă ca pe teritoriul propriu și îl apără în consecință.

Foto: Flickr / Parker Michael Knight


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger