Bărbații au mai multă nevoie de contact fizic decît femeile

1

 

 

Celebrul Institut Kinsey, cea mai importantă bază de date în domeniul sexualității, continuă să ne surprindă și să pună la îndoială clișeele despre bărbați și femei și raporturile dintre ei. Se pare că bărbații, în ciuda atitudinii lor dure, au la fel de multă nevoie de tandrețe, dacă nu chiar de mai multă decît femeile.  

Un raport nou al Institutului arată că săruturile și giugiuleala frecventă au o importanță mai mare pentru bărbați decît pentru femei. Și pentru bărbați și pentru femei contactul fizic și raporturile sexuale frecvente sunt decisive pentru senzația de fericire. La fel e și durata unei relații: cu cît mai lungă, cu atît mai fericită. După 15 ani de relație, satisfacția sexuală, în special în cazul femeilor, e mai mare.
Folclorul mass-media promovează ideea căbărbații care schimbă mai des partenerele și au multe raporturi sexuale sunt cumva mai masculini și mai plini de succes. Analizele Kinsey arată că aceștia sunt mai puțin satisfăcuți sexual decît cei care reușesc să mențină cît mai mult una și aceeași relație.
Japonezii se declară mai fericiți decît americanii, iar brazilienii și spaniolii au relații mai puțin fericite decît americanii.
Cifrele sunt exacte, dar, ca întotdeauna cînd vine vorba de fericire, rapoartele sunt inevitabil subiective, neexistînd încă o metodă obiectivă de măsurare a acesteia.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger