Bărbați și femei, statistici mai puțin cunoscute

4

Discovery au făcut anul trecut o emisiune despre știința relațiilor erotice și au întrebat o serie de sexperți, între care cea mai cunoscută e neurocercetătoarea Helen Fisher, ce legi de fier științifice ne guvernează interacțiunile. Iată o mică listă mai jos, toate statistici beton, greu de ocolit:

 

 

Femeia ideală pentru bărbatul obișnuit e cu 27 de kilograme mai ușoară decît el.

Îi credem pe sexperți, dar mintea se blochează totuși cînd vine vorba de bărbați de 60 de kilograme – poate așa se explică și tendința spre anorexie a multor femei contemporane, în special din metropole, unde bărbații sunt mai subțiri?

O femeie e abordată într-un bar cu 6 minute mai repede – în medie – dacă e machiată.

În ultimii ani, 21% dintre întîlniri au fost organizate online și 5% dintre relații s-au sfîrșit prin SMS. E un curent ascendent, ceea ce înseamnă că o parte din investiția în sex-appeal trebuie făcută pe imaginea virtuală, în primul rînd pe capacitatea de comunicare.

98% dintre oameni au experimentat dragostea neîmpărtășită. Nu e deci nici o rușine și nici un semn de valoare personală scăzută să fii refuzat.

Un mare turn off pentru bărbați sunt femeile care beau mai mult cu 1,5 pahare de vin (în medie, bineînțeles) mai mult decît ei. Și nu e o percepție care se schimbă cultural, e o statistică veche și mereu valabilă, indiferentă la emancipare.

Pentru fiecare 5.000 de dolari în plus pe care o femeie îi cîștigă – în comparație cu banii partenerului – riscul de divorț crește cu 5%. În plus, cu cît un bărbat e mai dependent economic de o femeie, cu atît crește riscul să o înșele (să compenseze pentru lipsa de putere?). În cazul femeilor, e invers. La fel, cu cît cîștigă mai mult un bărbat decît o femeie, cu atît crește riscul să o înșele.

2% din infarcturi au fost direct legate de o inimă zdrobită. Despărțirile ne pot omorî.

Divorțul scade speranța de viață a unui bărbat cu 3, 7 ani.

Dar moartea poate fi amînată – 75% dintre căsătorii supraviețuiesc, dacă bărbatul înșeală și 65%, dacă femeia calcă strîmb. În lumea statisticilor, adulterul nu e o dramă ireparabilă.


4 comentarii

  1. Salut,

    Nu sunt sigur ca inteleg acest paragraf din text:

    “În plus, cu cît un bărbat e mai dependent economic de o femeie, cu atît crește riscul să o înșele (să compenseze pentru lipsa de putere?). În cazul femeilor, e invers. La fel, cu cît cîștigă mai mult un bărbat decît o femeie, cu atît crește riscul să o înșele.”

    De aici rezulta ca barbatul inseala si daca este dependent economic de o femeie dar si daca el castiga mai mult… sa fie o greseala de redactare?

  2. Pingback: da links 4 | Cozana

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger