Barba este un semn al increderii

13

Un studiu recent publicat in Journal of Marketing Communications arata ca barbosii au parte de mai multa credibilitate decat cei cu fata rasa.

Una dintre metodele de a castiga incredere este sa porti o barba cat mai demodata. Studiul publicat in revista Journal of Marketing Communications a pus in fata participantilor fotografiile mai multor barbati care promoveaza anumite produse. In unele poze, barbatii purtau barba, in timp ce in altele acestia erau proaspat rasi.

Participantii la experiment au considerat ca barbatii cu par pe fata beneficiau de o expertiza mai buna si erau mai de incredere mai ales atunci cand promovau produse precum telefoane mobile sau pasta de dinti. Barbile inscrise in experiment erau, totusi, unele aranjate si de dimensiuni medii, relateaza The Chronicle of Higher Education.

Cand s-a pus problema promovarii unor articole de lenjerie, barbatii proaspat rasi s-au dovedit mai convingatori.

Cercetatorii sunt de parere ca rezultatele studiului ar putea fi folosite nu doar in domeniul publicitatii, ci si pe scena publica. Astfel, politicienii sunt sfatuiti sa nu se rada deoarece “prezenta unei barbi pe fata unui candidat ar putea sa le sporeasca simtitor carisma, increderea, precum si capacitatea de expertiza in ochii votantilor”.

Foto: Flickr / A Journey Round My Skull.

Tags:13 comentarii

  • Chiar asa, femeia cu barba, ce si cum vinde sau cum se vinde? Ne ocupam de prostii acum cand norul coboara cu 27 m/s, h, zi, noapte, cine mai stie! Alte tampenii, noroc ca aveti umor! Cum considera toti acesti docti TV ca cenusa vulcanica este un poluant? Bravo, sa mai si radem.

 1. Dar mustata? Aia nu ajuta la nimic?

  Dar daca iti lasi plete? Ar trebui ca increderea sa creasca exponential.

  N-ar fi in stare si astia sa duca un studiu pana la capat…

 2. … 🙂 mai ales ala de sub picioare. Care va sa zica la lenjerie nu au incredere in barbosi fiindca pe par se pune praful si par mai neingrijiti… ? Nu prea am inteles care este motivele care ar determina aceasta atitudine.

 3. sa nu uitam ca lla mineriade barbosii si pletosii au avut cel mai mult de suferit. iar pe vremea lui ceausescu te lua militia si te tundea cu forta.
  poate ca sa ti se mai reduca din credibilitate…
  🙂

 4. Barba este un semn al maturitatii sufletesti si al barbatiei – nu degeaba se trage din latinul “barbat”, ca re inseamna …barbat.

  Ca si barbati, ni se cere sa purtam barba, chiar daca nu lunga ca a unui calugar. E important sa observam ca un barbat care poarta barba, este in general mai putin preocupat de cele pamantesti si mai aproape de lururile spirituale, fireste inafara cazurilor de banditi purtatori de barba..

  O fatza rasa, este una lipsita de atributele barbatiei, deci una mai efeminata.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger