Banksyşi-a găsit, în sfîrşit, adevăraţii critici

0

O lucrare a lui Banksy de pe peretele unui hotel din Devon, Marea Britanie, a fost distrusă de vandali, anunţă Daily Mail.

Lucrarea reprezenta un băiat care desena un robot şi era evaluată la 150 000 de lire. Cei care au distrus-o au spart mai întîi geamul de plexiglas care o proteja, apoi au acoperit imaginea băiatului cu vopsea. La începuturile carierei sale, Banksy, ca toţi artiştii graffiti, a fost deseori acuzat de vandalism. Celebru pentru lucrările sale bine realizate şi ingenioase, dar limitate la clişeele cele mai banale ale stîngii occidentale, Banksy a ajuns, dintr-o figură underground, unul dintre cei mai bine vînduţi artişti contemporani. Fetişismul cu care e înconjurat are uneori şi efecte mai mult decît perverse.

Anul acesta, în februarie, Banksy a transformat o cisternă de pe marginea unei autostrăzi din California într-o lucrare, pictînd peste aceasta un text care i-a ridicat subit de cîteva mii de ori valoarea obiectului. Cisterna era casa unui homeless din zonă care, după ce obiectul a fost ridicat pentru a fi comercializat, a rămas fără acoperiş.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger