Banii sunt mai importanți decât fericirea

3

Se pare că oamenii preferă banii fericirii. Cel puțin așa arată un sondaj potrivit căruia oamenii ar alege un loc de muncă mai bine plătit, chiar dacă vor fi mai nefericiți.

Peste 2.500 de persoane au fost întrebate ce le-ar face mai fericite: un job cu un salariu de 50.000 de lire sterline pe an, cu un program rezonabil care le-ar permite 7,5 ore de somn sau un job cu un salariu de 90.000 de lire sterline cu un program neobișnuit care le-ar permie doar șase ore de somn.

Cercetătorii, o echipă de economiști de la Universitatea Cornell, au aflat că cei mai mulți ar alege job-ul mai bine plătit, dar care nu i-ar face fericiți. Presați să ofere o motivație, majoritatea și-au justificat alegerea prin faptul că o slujbă mai bine plătită le-ar face familia mai fericită. Alții au spus că i-ar bucura statutul social mai bun care vine cu o slujbă mai bănoasă, iar alții spun că un job mai bine plătit le dă mai mult sens.

Foto: Flickr / Tracy O

Sursa: Daily Mail


3 comentarii

  1. Pingback: Mit spulberat: Banii sunt mai importanţi decât fericirea | Stiri pe Internet

  2. Pingback: Mit spulberat: Banii sunt mai importanţi decât fericirea | ARQ.RO - Stiri, Arad, Politica, Sport, Timp Liber ...

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger