Banii nu aduc fericirea…

0

…insa, da, ofera un sentiment de securitate. Cel putin asa reiese dintr-un recent studiu realizat la nivel mondial, care arata ca fericirea inseamna pentru majoritatea oamenilor siguranta financiara, chiar daca acest sentiment are totusi mai multa legatura cu respectul, independenta, locul de munca si prietenii.

“Oamenii se intreaba cel mai adesea: ma fac banii mai fericit?”, spune profesorul Ed Diener, psiholog la Universitatea din Illinois si unul dintre realizatorii cercetarii. “In realitate insa, cel mai important este cum definesti fericirea, si e surprinzator cat de multi oameni leaga acest sentiment de securitatea materiala”.

Cercetarea a avut la baza un sondaj Gallup realizat pe 136 de mii de subiecti (extrem de diversi cultural, economic sau social) din 132 de tari, relateaza The Telegraph. Acesta este primul studiu care incearca sa faca diferenta intre satisfactia vietii si fericire, dorind totodata sa inteleaga de ce oamenii “leaga fericirea de un castig material cat mai bun”..

Specialistii au analizat numeroase caracteristici ale repondentilor, inclusiv castigurile, standardul de viata, masura in care le sunt indeplinite standardele de hrana si de locuire, facilitatile de care beneficiaza si daca in acest context simt ca le sunt satisfacute nevoile sufletesti.

“Am constatat ca cei mai multi oameni leaga sentimental de implinire de castig. Insa, realitatea e ca desi poti fi mai multumit de viata ta in conditiile in care castigi mai bine, nu inseamna automat ca vei avea un sentiment de fericire mai intens”, a mai spus Ed Diener.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger