Bangladesh îşi rezolvă problema foametei prin încurajarea producţiei locale de hrană

0

Statul Bangladesh a ajuns un exemplu, alături de Etiopia şi Nepal, pentru restul lumii, în ceea ce priveşte eforturile de reducere a nivelului foametei, arată un raport al ONU. Autorităţile au încurajat comunităţile să se dezvolte, să producă local hrană şi, totodată, au sprijinit implicarea femeilor în economie şi educaţia pentru fete, scrie True Activist.

 

 

În prezent, o treime din mâncarea produsă în lume este risipită şi aproape 800 de milioane de oameni se culcă flămânzi în fiecare seară, susţine True Activist. Potrivit unui raport al ONU, însă, acţiunile întreprinse de Bangladesh au reuşit să reducă semnificativ numărul de persoane care suferă de foame: mai exact, acest stat şi-a redus cu 50% nivelul foametei cronice care l-a marcat, comparativ cu anul 2000. A reuşit acest lucru prin încurajarea comunităţilor locale să producă hrană, în special orez, prin sprijinirea fermelor mecanizate de mici dimensiuni, a irigaţiilor, dar şi prin susţinerea educaţiei pentru fete şi a implicării femeilor în economia comunităţilor şi, implicit, a statului.

Astfel, potrivit CS Monitor, din 129 de ţări monitorizate, 72 au reuşit să îşi reducă semnificativ nivelul foametei, iar Bangladesh este “una dintre cele trei poveşti de succes din ultimii 10 – 15 ani, pe lângă Etiopia şi Nepal, care ne arată că există speranţă în ceea ce priveşte eradicarea foametei”, spune profesorul Glenn Denning de la Universitatea Columbia. “Aceste poveşti de succes ne demonstrează că dacă pui laolaltă câţiva factori – creştere economică, productivitate agricolă crescută, sprijin pentru fermieri, accesul acestora la pieţe, siguranţă socială pentru grupurile cele mai vulnerabile – foametea poate fi eradicată”. Exemplul Bangladeshului, care a încurajat comunităţile să devină auto-suficiente, a susţinut producţia locală şi educaţia, este, fără îndoială, o veste foarte bună.

 

Sursa şi foto: True Activist

 

Puteţi citi şi:

Studiu: Până în 2040, societatea se va prăbuşi din cauza crizelor alimentare catastrofale

VIDEO De ce irosim atâta mâncare

Franţa va obliga marile supermarketuri să ofere mâncarea nevândută în scopuri caritabile

Paradox românesc: Oameni care mor de foame şi tomberoane pline de mâncare

Risipa de hrană: Experienţa americană versus satul românesc

Mesajul unei proprietare de restaurant pentru persoana care a scormonit în gunoaiele localului

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger