Bancomatele din Marea Britanie, la fel de murdare ca toaletele publice

1

Bancomatele sunt la fel de murdare ca toaletele publice, arată teste care demonstrează că acestea sunt surse de îmbolnăvire, informează Telegraph. Experţii britanici au luat mostre de pe tastele mai multor aparate din Marea Britanie care sunt folosite de mii de cumpărători în fiecare zi.

Ei au luat mostre similare şi de pe capacele toaletelor publice din apropiere şi au comparat rezultatele. Astfel, specialiştii au observat că ambele mostre conţineau bacterii care cauzează îmbolnăvire şi diaree.

“Am vrut să comparăm nivelul de contaminare cu bacterii dintre bancomatele folosite foarte mult şi toaletele publice”, explică Richard Hastings, microbiolog pentru BioCote. “Am fost surprinşi de rezultate întrucât bancomatele s-au dovedit a fi contaminate puternic cu bacterii, la fel ca şi toaletele”, spune acesta. Nu doar gradul de contaminare este similar, ci şi bacteriile găsite, spune specialistul.

BioCote a realizat acest studiu după ce un sondaj a arătat că britanicii consideră toaletele publice ca fiind cel mai mare risc pentru sănătate. Tot aici se încadrau şi telefoanele publice. Dacă toaletele publice s-au situat pe primul loc între cele mai murdare locuri din ţară, bancomatele s-au situat abia pe locul al zecelea.

Temerile privind răspândirea germenilor i-au determinat pe britanici în proporţie de aproape un sfert să spună că telefoanele publice sunt foarte murdare, unul din zece britanici declarând că şterge receptorul şi butoanele înainte să le folosească. Iar 48% dintre ei evită să folosească telefoanele publice din această cauză.

Doar toaletele publice s-au clasat mai sus decât telefoanele publice în clasamentul locurilor murdare, doua treimi dintre britanci considerându-le murdare.

Al treilea loc în top a fost ocupat de staţiile de autobuz, iar metroul din Londra s-a clasat al patrulea. Pe locul al cincilea s-au poziţionat locurile din autobuz.

42% dintre britanici au spus că bancomatele sunt murdare şi că încearcă să le evite, acestea clasându-se pe locul al şaptelea.

Telefoanele publice sunt o sursă periculoasă de bacterii, explică Hastings. “Tot ce trebuie este ca o persoană să aibă o răceală, iar asta ajunge la toţi ceilalţi care folosesc acel telefon”, explică specialistul.

Foto: Flickr / catatronic

Citiţi şi:

Lipsa toaletelor costă 54 de miliarde de dolari anual în India

Vouchere pentru britanicii care vor să mănânce sănătos

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Ruinele Titanicului de pe fundul oceanului vor fi doar amintire în 20 de ani » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger